UPIS U BILINGVALNO ODELjENjE 6. RAZREDA. Osnovna škola ,,Jovan Jovanović Zmaj“

Od strane Ozon
0 komentar


Kao i prethodnih godina i ove godine će svi zainteresovani učenici biti testirani za upis u bilingvano odeljenje 6. razreda naše škole.
Ukoliko želite da Vaše dete polaže test za upis u bilingvalno odeljenje, neophodno je da popunite upitnik sa ličnim podacima deteta na sledećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/10Qx_vEeLccTteznWs92QVETT7hpE_lEz8hA2v6aAUgk/edit
Zainteresovani i prijavljeni učenici će polagati test poznavanja engleskog jezika 26.06.2021. godine sa početkom u 9 časova u prostorijama osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“.
Test sačinjava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dostavlja školi na dan testiranja. Na osnovu ,,Pravilnika o bližim uslovima za ostvarivanje dvojezične nastave“, učenici 5. razreda se testiraju na nivou A1.
Molimo Vas da popunite prijavu najkasnije do 24.06.2021. godine putem gore navedenog linka.
Ukoliko imate nekih nedoumica, budite slobodni da kontaktirate koordinatora Tima za realizaciju bilingvalne nastave Tatjanu Štefanac na sledeću mejl adresu tatjanastefanac@zmajsm.edu.rs, ili odeljenjskog starešinu.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ organizovaće i ove godine testiranje učenika petog razreda za upis u šesti razred dvojezičnog odeljenja u školskoj 2021/2022. godini.
Direktor škole Miroslav Pevac navodi da će uslov za ulazak u dvojezično odeljenje biti, kao i prethodni put, prolazak na testu koji Ministarstvo priprema na nivou čitave Republike.
Priliku da se testiraju imaće svi đaci na teritoriji sremsko-mitrovačke opštine.
Pevac podseća da je Zmajeva škola već čitavu deceniju u projektu realizacije bilingvalne nastave, a o kvalitetu obrazovanja koje deca dobijaju govori i činjenica da se veliki broj Zmajevaca kasnije opredeljuje za takav vid edukacije i u srednjoj školi.
„Iako je prethodni period doneo velike izazove za obrazovni sistem, ohrabruje podatak da je dvojezična nastava prepoznata kao nastava budućnosti – i među učenicima i među roditeljima, što nam daje vetar u leđa da nastavimo sa još većim entuzijazmom i jačamo tu osnovu i u decenijama koje su pred nama“, ističe Pevac.
Budući šestaci polagaće pismeni i usmeni deo testa u subotu, 26. juna 2021. godine od 9 časova, u prostorijama škole.
Zainteresovani učenici mogu da se prijave za testiranje putem linka:
https://drive.google.com/file/d/14dDSKKl4xFT6DBPa1laXwWzFkKYmBYz6/view?usp=sharingMožda Vam se svidi i