Učenici OŠ “Boško Palkovljević Pinki” prikupili pomoć za Svratište

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” sakupili su obuću i odeću i igračke za korisnike Svratišta za decu u Novom Beogradu. Ovo je još jedna humanitarna akcija ove škole

„Sakupljena je velika količina odeće i obuće za predstojeću zimu i nešto igračaka. Iskreno se nadam i ubeđen sam da ćemo i ove godine, kao što smo i prošle godine, učiniti narednu zimu toj deci topliju, srećniju i zadovoljniju. Zahvalio bih se svim učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima koji su učestvovali u organizaciji i naravno Kazneno-popravnom zavodu koji nam je izašao u susret za prevoz sve te opreme. Nadamo se da će ovo malo igračaka usrećiti tu decu, makar na novogodišnje i božićne praznike. Učestvovali su svi učenici od prvog do osmog razreda ali su nekako najaktivniji bili od prvog do četvrtog, učestvovali su i nastavnici, roditelji i zaposleni.” rekao je Igor Došen, direktor ove škole.

Melanija Horvatić učenica je IV-2 „Pinkijeve” škole i ona kaže:

„Ovih dana smo skupljali odeću i obuću za Svratište, ima i nekih igračaka i nadamo se da ćemo ovom akcijom pomoći deci na Novom Beogradu u Svratištu. Ovo nam nije prvi put da učestuvjemo u ovoj akciji. Akciju radimo od kako sam i ja krenula u školu, a mislim da smo je i pre sprovodili, ali evo ja je radim već četiri godine.”

Svratište za decu je usluga koja postoji od 2007. godine i koja je namenjena isključivo deci koja žive i rade na ulicama Beograda, trenutno u Svratištu ima 370 dece.

Možda Vam se svidi i