U subotu tradicionalna SREMSKA KULENIJADA

Od strane Ozon
0 komentar

Tradicionalna, „Sremska kulenijada“, održaće se u subotu, 3. jula, u Erdeviku. Organizatori Sremske kulenijade su Opština Šid, Mesna zajednica Erdevik, Kulturno obrazovni centar Šid, Turistička organizacija Šid i Privredna komora Srema.

Već treću deceniju opština Šid ima priliku da ugosti veliki broj posetilaca koji će na poseban način, kroz ukuse, mirise, muziku i igru upoznati tradiciju, kulturu i život u Sremu. Manifestaciju poseti preko 5000 ljudi koji su u mogućnosti da obiđu otprilike stotinjak izlagača, od kojih oko 80 učestvuje u takmičarskom delu za najbolji kulen godine.

Manifestacija je izložbeno-prodajnog i takmičarskog karaktera, gde se pored kulena, mogu kupiti i drugi suhomesnati proizvodi, kao i razni specijaliteti iz „Sremačke kuhinje“.

I ove godine, veliki broj proizvođača autohtonog sremskog proizvoda – kulena i kvalitetnih vina sa fruškogorskog vinogorja imaće priliku da predstavi svoje proizvode, uz prigodan celodnevni kulturno-umetnički program kroz nastupe preko 15 kulturno-umetničkih društava i etno grupa.

Program manifestacije

09:00h – 19:00h Izlaganje gastronomske ponude
11:00h Svečano otvaranje
11:30h – 13:30h Kulturno umetnički program
13:30h Prograšenje rezultata takmičenja
21:00h Koncert Lapsus Bend
22:00h Vatromet

Možda Vam se svidi i