U Sremu smanjena vidljivost zbog magle, dobra prohodnost puteva uz zimske uslove

Od strane Ozon
0 komentar

Prestanak snežnih padavina uz konstantne intervencije putara donele su dobru prohodnost puteva, ali je vožnja i dalje u zimskim uslovima, saopštio je AMSS.

Vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti, odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice.

Foto Jelena Georgijević

Na tim mestima teško je kontrolisati vozilo i upravljati njime, zaustavni put je dug i nekotrolisan, a saobraćajne nezgode česte i opasne u kojima uvek učestvuje više vozila, naletanjem jedno na drugo. Magla i niska oblačnost dodatno otežava vožnju i usporava saobraćaj, jer su ovo vremenski uslovi kada se ona zbog snega često i iznenada pojavljuje pored reka, kanala u kotlinama i preko planinskih prevoja.

Na pojedinim putevima do pet centimetara snega

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja.

Snega ima na putu Javor – Sjenica, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Vladičin Han – Surdulica – drzavna granica sa Bugarskom.

Vlasinsko Jezero – granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, Jošanička Banja – Kopaonik, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, Divljaka – Ivanjica – Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

U Bačkoj i Sremu smanjena vidljivost zbog magle

Na području srednje Bačke i Srema – zbog pojave magle vidljivost je mestimično smanjena na 50-100 metara, saopštili su Putev Srbije.

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zbog snega smanjena brzina u zoni tunela Manajle i Predejane

Na auto-putu E-75, u zoni tunela „Manajle“ i „Predejane“, usled snežnih padavina je smanjena brzina kretanja vozila, saopštilo je jutros Javno preduzeće Srbija putevi.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na put.

Možda Vam se svidi i