U Sremskoj Mitrovici održan okrugli sto “Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja”

Od strane Ozon
0 komentar

Danas u Gradskoj kući Etno mreža u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, a uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u sali IV Gradske kuće organizovala je okrugli sto pod nazivom „Osnažena udruženja žena kao nosioci lokalnog razvoja“.

„Ovo je treći po redu okrugli sto koji organizujemo. Prvi je bio u Beloj Palanci, Somboru a sada je u Sremskoj Mitrovici jer su to opštine u kojima sprovodimo projekat uz podršku UN Women. Upravo tema ovog okruglog stola jeste kako osnažiti lokalna ženska udruženja da se osmele i osnaže, da pišu projekte, traže podršku da nekako na taj način uspevaju da dođu do nekih svojih idejnih rešenja.“ rekla je Milica Terzić iz Etno mreže.

Dušica Pavlović iz Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica rekla je da je cilj ovakvih okruglih stolova da se okupe sve naše žene sa teritorije grada koje su poljoprivrednice i nosioci seoskih turističkih domaćinstava, preduzetnice, žene koje proizvode stare rukotvorine kako bi se videli njeni problemi i kako bi im se omogućio što uspešniji rad.

Na okruglom stolu će se uz predstavnike partnera na projektu govoriti i predstavnici lokalnih institucija i stručnjaci iz oblasti zaštite nasleđa, dizajna, marketinga i plasmana proizvoda dodatne vrednosti.

Diskusija će biti usmerena na autentične proizvode i podršku koja je potrebna organizacijama proizvođača, preduzetnicima i zanatlijama kako bi bili uspešni u daljem radu.

Učesnici okruglog stola će dobiti priliku da se prijave za program podrške koji će uslediti u okviru projekta: obuka za nastup na društvenim mrežama, pisanje projekata, kao i dizajn i prezentacija proizvoda.

U saradnji s institucijama i učesnicima projekta iz Sombora, Sremske Mitrovice i Bele Palanke, biće definisane konkretne mere i programi koje institucije na lokalu mogu da ponude kao podršku za dalji razvoj ovog sektora (podrška u nabavci opreme, zaštite porekla, dizajna i pakovanja). 

Možda Vam se svidi i