U Sremskoj Mitrovici obeležen dan deteta

Od strane Ozon
0 komentar
  1. novembar dan kada je 1959. godine Generalna skupština UN usvojila Deklaraciju o detetovim pravima, a istog dana 1989. godine Generalna skupština UN usvojila Konvenciju o pravima deteta, čiji je potpisnik i naša zemlja. U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, na inicijativu glavne sestre Gordane Pavlović, Dan detata obeležen je posetom malim pacijantima u Dečijem odeljenju i tom prilikom podeljeni su poklon paketi koje sadrže slatkiše, knjige, šolje, diplome za hrabrost i prigodni flajeri, a iznad svega želje za brzo ozdravljenje
    Osnovni principi su pravo na život, opstanak i razvoj, najbolji interes deteta, pravo na participaciju, kao i pravo na nediskriminaciju.
    Dosta toga se čini na unapređenju položaja dece, ali dalek je put do ostvarivanja temeljnih prava deteta, posebno dece iz osetljivih i diskriminisanih grupa koja žive u siromaštvu, isključena su iz obrazovnog sistema i društva.
    Sprečavanje nasilja nad decom i diskriminacije, obezbeđivanje ravnopravnih uslova za život, zdravstvenu zaštitu, socijalno blagostanje, dostupno kvalitetno obrazovanje, dodatnu podršku, igru i druženje zadatak su svakog od nas a ne samo roditelja i zaposlenih u institucijama.
    .

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik