U školama i vrtićima tokom“DEČIJE NEDELjE“ sa decom i gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Ovogodišnja „Dečija nedelja“ koja traje od 4. do 10. oktobra obeležava se pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“. Dečiju nedelju obeležavaju sve osnovne škole sa teritorije opštine Sremska Mitrovica različitim manifestacijama. Organizovana je likovna kolonija, revije šešira, torti, ozelenjavanje…

Aktivnosti predškolskih i školskih ustanova grada Sremska Mitrovnica, obilazila je u toku “Dečije nedelje”, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, i Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

Gradonačelnica Milovanović je posetila mališane iz predškolske ustanove „Stonogica“, a oni su joj postavljali zanimljiva pitanja, dok su  učenici Osnovne škole „Jovan Popović “ iz Velikih Radinaca  organizovali  likovnu koloniju.

Važnost očuvanja životne sredine pokazali su učenici Osnovne škole   „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice. Zajedno sa gradonačelnicom i načelnikom Gradske uprave za sport, posadili su drvo Hrasta lužnjaka. Time je najavljen početak akcije ozelenjavanja školskih dvorišta na teritoriji Grada, u saradnji sa JP „Vojvodina Šume“.

Gradonačelnica  Milovanović i načelnik  Đurić prisustvovali su i „Reviji jesenjih šešira“, koju su organizovali učenici Osnovne škole „Boško Pakovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovci, dok su  u predškolskoj ustanovi  „Zvezdica“  odgledali priredbu,  povodom „Revije torti“. 

U Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ bodrili su učenike, za koje je organizovan sportsko – takmičarski dan.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, istakla je važnost aktivnosti kojima se obeležava „Dečija nedelja“ 

  • Tokom obeležavanja ove manifestacije, saznajemo koje su potrebe, prava i obaveze naših najmlađih sugrađana, a velika važnost je u tome što se učenici uče toleranciji, razvijaju sportski duh i solidarnost, što je prevencija vršnjačkog nasilja. 
  • Svetlana Milovanović, je didala, i da će Grad Sremska Mitrovica nastaviti da radi na poboljšanju uslova u svim svojim obrazovnim ustanovama.

Možda Vam se svidi i