“U inat kiši” – Održan prvi dan festivala folklornog ansambla “Branko Radičević” (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče u 19:00 časova održan je koncert folklornog ansambla “Branko Radičević” na kom je nastupalo oko 150 dece. Takodje, kao gosti festivala nastupili su i KUD Bosut, KC Kuzmin i KC Martinci.

Načelnik za kulturu i sport, Vasilj Ševo rekao je da napokon posle godinu ipo dana dolazimo u situaciju da organizujemo jedan ovakav kulturni dogadjaj a da je plan da se organizuje niz ovakvih ili sličnih manifestacija.

Oformljeni su kalendari dogadjaja, što se tiče julskog kalendara biće održane edukacije na gradskoj plaži, gde će najmladji biti u mogućnosti da se edukuju i nauče više o kulturnim ustanovama Sremske Mitrovice.

U avgustu, održava se najveći kulturni dogadjaj našeg grada “Srem Folk Fest”, koji neće biti velik kao prethodnih godina ali neće biti ništa manje interesantan, dodao je Ševo.

Ševo je 17. avgusta najavio Vojvodjanski simfonijski orkestar u Sremskoj Mitrovici.

Dragan Djordjević, umetnički rukovodilac ansambla “Branko Radičević” rekao je da svake godine, početkom leta, bude održan ovakav koncert, gde se prikaže šta je radjeno cele godine.

“Zbog pandemije, nismo se puni spremali ali u zadnja dva do tri meseca koliko smo se videli, uspeli smo da se pripremimo. Na bini će biti oko 150 dece.” rekao je Djordjević.

Možda Vam se svidi i