U centru Sremske Mitrovice obeležen je Dan MUP-a

Od strane Ozon
0 komentar

Na trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, održana je svečanost Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije,  kojoj su prisustvovali gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, načelnik Vasilj Ševo i  i Željka Avrić, ispred PU Sremska Mitrovica.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, održala je danas taktičko-tehnički zbor. Gradjani su mogli razgovarati sa policijskim službenicima i njihovim starešinama, pogledati i razgovarati o izloženim policijskim vozilma. Na Trgu su danas građani mogli videti i isprobati, i patrolne automobile, saobraćajne motocikle, vatrogasna vozila, čamac, „marica“, džip, kombi IJP, dron, vatrogasna opremu i oprema za forenziku. 

Tokom taktičko-tehničkog  zbora najviše su uživali mnogobrojni mališani koji su u pratnji roditelja, zapitkivali i isprobali svu izloženu policijsku opremu.

Centralna svečanost i prijem novih, mladih snaga u redove MUP-a Srbije, održana je u danas Beogradu. Svečanosti u Beogradu prisustvovala je i gradonačelnica Milovanović.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović se nakon Beograda, pridružila PU Sremska Mitrovica, kako bi svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srbije čestitala današnji dan

  • Želim i da im se zahvalim na svemu što čine za nas, za građane Sremske Mitrovice kako bi se mi osećali bezbednije. Danas sam bila i u Beogradu, prisustvovala sam svečanoj ceremoniji kada je 1.337 novih mladih snaga, pripadnika MUP-a Srbije položilo zakletvu i zaista je bilo lepo i svečano. Lepo je videti te mlade ljude koji će svoj budući posao i svoje obrazovanje i koji će svoj život i svoju karijeru posvetiti očuvanju bezbednosti građana Republike Srbije.

Zakletvu je danas položilo 1.337 pripadnika policije, a njih 60 će svoju službu nastaviti u Sremskoj Mitrovici.

  • Jedan od koncepta, odnosno strateških opredeljenja rada policije u narednom periodu je rad u lokalnoj zajednici i ovaj taktičko-tehnički zbor je u stvari jedan deo koncerta tog rada, što znači da kroz saradnju sa građanima treba da se prepozna i rešava buduća bezbednosna problematika. Policijski službenici i vatrogasci-spasioci su uvek tu da pomognu, da zaštite, da pojačaju bezbednost, sigurnost naših građana, posebno mladim ljudima i deci da pomognu savetom i razgovorom i ovakvi neposredni kontakti, živi, sa građanima su u stvari jedan od dobrih načina da građani steknu i očuvaju poverenje u policiju, rekla je Željka Avrić.

Dan MUP-a i Dan policije 20. jun, ustanovljen je u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Možda Vam se svidi i