Trojica Šiđana osumnjičeni za teške telesne povrede ostaju još iza rešetaka

Od strane Ozon
0 komentar


Trojici od osmorice mladića iz Šida koji su osumnjičeni za tuču ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga zadobili teške povrede a M. P. lakše, produžen je pritvor.

Foto: MUP Srbije/Uhapšeni osumnjičeni u novosadskoj policiji


Iza rešetaka, još 30 dana, ostaju B. D., L. M. i N. B., koji se terete za teško ubistvo u pokušaju.

Pritvor je produžen B. D. do 22. maja, a L. M. i N. B. do 21. maja.

Preostala petorica mladića iz Šida, kao što smo pisali, puštena su iz pritvora u ponedeljak, jer su saslušani svi svedoci.

Sa slobode će se u daljem postupku braniti V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M., koji se terete da su u grupi počinili krivično delo nasilničko ponašanje. Oni su pušteni ranije, jer je, prema našim saznanjima, ispitan i poslednji svedok, tako da su prestali razlozi zbog kojih im je ova mera bila izrečena.

Advokat Goran Karadarević, branilac jednog od petorice osumnjičenih za ovo krivično delo, potvrdio je ranije da su osumnjičeni pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Podsećamo, nemili događaj ispred jednog ugostiteljskog lokala u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, dogodio se 20. februara oko 18 časova, a snimak brutalnog prebijanja trojice mladića pojavio se i na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako nekoliko momaka napada mladiće, koji izlaze iz lokala. Video zapis, koji se pojavio na društvenim mrežama je, kako se pretpostavlja, s neke od kamera video-nadzora iz te ulice.

Sumnja se da je osmorka iz Šida tukla rukama i nogama trojicu mladića, D. M., N. Š. i M. P., s područja Žablja i Bača i da su im zadali ubodne rane nožem, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili.

Dvojica teško povređenih mladića, nakon incidenta, prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je Š. N. (21) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš, dok je D. M. (24) primljen s teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave.

Brzom i efikasnom intervencijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su, dan nakon incidenta, četvoricu osumnjičenih. Lisice su prvo stavljene na ruke L. M. (20), D. N. (21), V. S. (20) i M. M. (21), iz Šida, a dva dana nakon tuče, u Novom Sadu i Šidu, uhapšena su još dvojica njihovih sugrađana, B. D. (21) i M. M. (21).

Nakon toga uhapšena su i preostala dvojica osumnjičenih B. M. i N. B..

Izvor: Dnevnik.rs

Možda Vam se svidi i