Traži se investitor za hotel u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Grad Sremska Mitrovica i Turistička organizacija Grada, predstavili su turističke potencijale kao i investiocione planove za izgradnju hotela koji će zadovoljiti potrebe svakog potencijalnog turiste, na sajmu  investitora „EXPO REAL“ u Minhenu, od 11-13. Oktobra.

Prema rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, koji je predvodio mitrovačku delegaciju na Sajmu, ovakvi sajmovi su odlična prilika da se predstave potencijali i ivesticioni planovi Grada, ali i direktno razgovara sa potencijalnim investitorima. Kontakti su napravljeni, ostaje da se održavaju kako bi se u narednom periodu, kroz dogovore i pregovore planovi i realizovali.

Tokom sajma dva investitora su pokazala interesovanje za ulaganje u Sremsku Mitrovici, a nakon sajma javio se još jedan domaći investitor.

Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, zadovoljan je učešćem na Sajmu, i prezentovanjem potencijala Mitrovice u oblasti turizma.

“Turistička organizacija je bila na sajmu investitora u novembru. Postoji želja za nekim hotelom koji nema veze sa hotelom Sirmium. Inicijativa je pokrenuta i traži se investitor, grad nudi zemljište sa pogodnostima da bi investitor sa kapacitetom koji mi želimo ispunio to kako treba, kapacitet je oko 800-100 ležaja“, rekao je Drča.

  • Nije ništa konkretizovano, bili smo u Minhenu, pričali smo sa dva investitora, u međuvremenu se jedan domaći investitor javio i zainteresovao.

Kako ističe Dušan Drča, za sada je želja da investior bude iz Srbije.

  • Ostavili smo hotel Sirmium po strani, sa info centrom i toaletom hoćemo da napredujemo i da budemo vidljiviji.

           Bez obzira na pandemiju, broj posetilaca gradu Sremska Mitrovica nije zanemarljiv, ali potreba za hotelom je velika.

Daću primer, vrhunski sportisti iz rukometa, žele da treniraju u Sremskoj Mitrovici, mežutim jjavlja se problem sa smešatjem. Ljudi iz rukometa hoće da dođu, ja sam iz tog sporta i poznajem ljude, sada su četiri ekipe u Loznici, zato što imaju smeštaj.

Jedini hotel u Sremskoj Mitrovici je u stečaju, hotel Sirmium, osim hotela Srem koji pripada kazneno popravnom Zavodu. Iz tog razloga grad je ubrzao traženje investitora za novi hotel.

Grad ima uslove za hotel koji bi se gradio, naravno slede dogovori, sa zainteresovanima, već na sajmu se javilo nekoliko njih, nakon sajma još jedan investitor je pokazao interesovanje. Grad ima zemlju, uslove, volju, sada se čeka najpovoljnija ponuda koja bi bila dobra za oobe strane, Ono što je takođe bitno, jeste da bihotel  trebao da ima četiri zvezdice, dodao je Drča.

Možda Vam se svidi i