Totalni hit i ove godine žurke tokom dana

Od strane Ozon
0 komentar

Kakav nas Doček Nove godine čeka? Gde će se naši sugrađani najviše okupljati? Kakvo raspoloženje vlada među stanovnicima Sremske Mitrovice povodom praznika?

Kada smo naše čitaoce pitali gde i kako planiraju da provedu novogodišnje veče, odgovori su iznenađujući. Kući ili dnevna varijanta.

S obzirom na to da u najvećem broju gradskih lokala organizuju svečani Doček, uz muziku i meze ili večeru, izgleda da Mitrovčani planiraju proslavu već u petak tokom dana. Da li je falilo druženja ili su se za svaki slučaj odlučili na tu varijantu, ne zna se odgovor. Većina je čekala odluku Kriznog štaba, jer kako kažu „Ko zna, moglo je da prođe i drugačije“.

Da li zbog toga što veliki broj njih ne poseduje kovid propusnice, nema dovoljno novca ili im se iz nekih drugih razloga ne mili da u najluđoj noći izlaze iz svojih kuća, tek nekolicina je odgovorila da planira odlazak u noćni provod. „Krećem preko dana, a ako završim i na noćnoj žurci, super“, rekla je Jasmina K.

Kako stvari stoje, izgleda da je najlepše (a i najjeftinije) provesti 31. decembar – kod kuće. Tako su mnogi odgovorili da će ovo vreme provesti pored televizora ili u krugu porodice i prijatelja.

–  Sa porodicom. Imam dvoje dece, male i nisam za izlazak – planira Mirjana D.

Dragan D. kaže da razmišlja da li da je dočeka u dnevnom boravku ili u spavaćoj sobiMarko i Tanja  pominju pidžama parti, a mnogi drugi sugrađani kažu da je krevet njihova ovogodišnja destinacija.

Nekolicina njih navela je da će slaviti kod prijatelja, dok se nešto mlađa populacija opredeljuje za dobre stare kućne žurke.

Totalni hit i ove godine, kao i prethodne kada su lokali radili do 18h, jesu žurke tokom dana. Praktično nema ugostiteljskog objekta, od najmanjih kafića do najvećih klubova, koji ne organizuju dnevni provod tog poslednjeg dana Stare godine, 31. decembra. „Upad“ na žurke se ne naplaćuje, što je, čini se stavka broj jedan, druga je da se organizuju žive svirke i tokom dana, a treća, čini se ipak odluka većine u društvu: „Krećemo dnevno pa kuda nas dan odnese, vreme je da se opustimo“, odgovor je sličan većine naših sugrađana.

Sudeći po tome da su stolovi za dnevne žurke u većini lokala odavno rezervisani, Izgleda da će Mitrovčani Novu godinu dočekati nešto pre ponoći i to – vrlo rado.

Iako je mnogo toga rezervisano, nema sumnje da ima lokala gde će moći da se upadne i bez najave i dobro provede pred najluđu noć, đuskajući usput uz ulične trubače.

Možda Vam se svidi i