Totalni hit i ove godine žurke tokom dana

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Kakav nas Doček Nove godine čeka? Gde će se naši sugrađani najviše okupljati? Kakvo raspoloženje vlada među stanovnicima Sremske Mitrovice povodom praznika?

Kada smo naše čitaoce pitali gde i kako planiraju da provedu novogodišnje veče, odgovori su iznenađujući. Kući ili dnevna varijanta, a mnogi još uvek ne planiraju, kažu da svašta može da se desi za 20 dana, koliko ima do kraja godine. S obzirom da je sve manje novca za dodatne izdatke, da neće biti organizovanog dočeka na trgu u Sremskoj Mitrovici, ovi odgovori nisu nešto što nije očekivano.

S obzirom na to da u najvećem broju gradskih lokala organizuju svečani Doček, uz muziku i meze ili večeru, izgleda da Mitrovčani planiraju proslavu, kao i ranijih godina, tokom dana. Da li je falilo druženja ili su se za svaki slučaj odlučili na tu varijantu, ne zna se odgovor. Većina građana kaže da su prošle dve pandemijske godine promenile i način razmišljanja o proslavljanju dočeka Nove godine, smatraju da je „vraćanje u kućne varijante“ ispalo odlična stvar.

Da li zbog toga što veliki broj njih nema dovoljno novca ili im se iz nekih drugih razloga ne mili da u najluđoj noći izlaze iz svojih kuća, tek nekolicina je odgovorila da planira odlazak u noćni provod. „Krećem preko dana, a ako završim i na noćnoj žurci, super“, rekla je Jasmina K.

Kako stvari stoje, izgleda da je najlepše (a i najjeftinije) provesti 31. decembar – kod kuće. Tako su mnogi odgovorili da će ovo vreme provesti pored televizora ili u krugu porodice i prijatelja.

–  Sa porodicom. Imam dvoje dece, male i nisam za izlazak – planira Mirjana D.

Dragan D. kaže da razmišlja da li da je dočeka u dnevnom boravku ili u spavaćoj sobiMarko i Tanja  pominju pidžama parti, a mnogi drugi sugrađani kažu da je krevet njihova ovogodišnja destinacija.

Nekolicina njih navela je da će slaviti kod prijatelja jer je to tradicija, „svi donesu po nešto i eto zabave“, dok se nešto mlađa populacija opredeljuje za dobre stare kućne žurke.

Totalni hit i ove godine, kao i prethodne, jesu žurke tokom dana. Praktično nema ugostiteljskog objekta, od najmanjih kafića do najvećih klubova, koji ne organizuju dnevni provod tog poslednjeg dana Stare godine, 31. decembra. „Upad“ na žurke se ne naplaćuje, što je, čini se stavka broj jedan, druga je da se organizuju žive svirke i tokom dana, a treća, čini se ipak odluka većine u društvu: „Krećemo dnevno pa kuda nas dan odnese, vreme je da se opustimo“, odgovor je sličan većine naših sugrađana.

Za sada, vlasnici kafića i restorana planiraju, još nisu definitivno organizovali kako će izgledati doček u njihovima lokalima, ali mnogi planiraju dnevne žurke. Več godinama, tradicionalno, u nekoliko lokala se dočekuje Nova godina, oni planiraju isti varijantu i ove godine, a nekoliko novih lokala pridružiće se organizovanju žurki tokom dana. Svake godine u poslednjoj nedelji decembra meseca, veće se traži mesto više, stolovi za dnevne žurke u većini lokala nekoliko dana pred žurku budu odavno rezervisani.

Za sada izgleda da će Mitrovčani Novu godinu dočekati nešto pre ponoći i to – vrlo rado.

Možda Vam se svidi i