Tokom dečije nedelje 600 učenika posetilo Muzej Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Tokom dečije nedelje,  muzej Srema je posetilo preko 600 učenika iz Osnovnih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica. 

U posetu Muzeju Srema koji je obezbedio besplatan ulaz za sve učenike, bile su Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”, “Jovan Popović”, i učenici Osnovne škole “Sveti Sava”.

Za školarce od 1-4 razreda smo obezbedili igre memorije, potragu za blagom, crtalo se i pravilo od plastelina, a za malo starije skolarce na raspolaganju su bili naši kustosi koji su ih upoznavali sa istorijom grada, objasnio je zamenik direktora Muzeja, Stefan Vučić.

Najbolje posećeni dan je bio 5. oktobar kada je Muzej Srema posetilo 267 učenika, a ukupno posetilaca, tog dana muzej je imao 291.

Tekst je objavljen u sklopu projekta “ Kultura je neograničena- Osnaživanje Mitrovačke umetničke scene” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i