Tokom dana sunčano do 17 stepeni

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji će danas ujutru biti hladno, mestimično sa slabim mrazem, po kotlinama sa maglom koja će se ponegde zadržati i pre podne.

Najniža temperatura biće od minus 2 stepena C na jugu i istoku zemlje, do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša u većini krajeva od 15 do 19 C, u Timočkoj Krajini oko 12 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana u većem delu zemlje očekuje se pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno i tmurno, povremeno sa sipećom kišom (rosuljom). Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni jugoistočni.

U Sremskoj Mitrovici jutro sveže, a tokom dana pretežno sunčano. Vetar umeren, povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko 8 stepeni C, najviša oko 18 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u nedelju i ponedeljak jutro će biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, po kotlinama sa maglom koja će se ponegde zadržati i duže pre podne. U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom. U nedelju i veći deo dana u ponedeljak pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno i tmurno povremeno sa sipećom kišom (rosuljom).

U ponedeljak uveče i tokom noći doći će do naoblačenja s kišom. U utorak hladnije i vetrovito, ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično s kišom, po podne slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina, a zatim i smanjenje oblačnosti i slabljenje vetra. Do kraja perioda očekuje se umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a u sredu i četvrtak ponovo jačanje jugoistočnog vetra.

Možda Vam se svidi i