Tehnički prijem Gradske plaže završen. Kupališna sezona počinje! Kiša još samo dva dana

Od strane Ozon
0 komentar

Iako je danas pala kiša, radovi na gradskoj plaži ne prestaju. Postavlja se i završni sloj peska a i danas je zvanično izvršena tehnička primopredaja  Gradske plaže, i zvanično je otvorena kupališna sezone 2021 godine.

Plaža je savršeno opremljena i nema razloga da ona ove godine ne bude “naše more”. Još da nas posluži vreme i ovog leta u Sremskoj Mitrovici uživanje je zagarantovano.

Sremska Mitrovica – Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici danas je prošla poslednju kontrolu i zvanično je otvorena. Kupališna sezona na popularnim Brionima ove godine, startovala je u uobičajeno vreme, 10. juna.

“Danas je završen i uradjen tehnički prijem plaže za predstojeću sezonu i možemo da konstatujemo da je od danas sezona na gradskoj plaži zvanično otvorena. Za predstojeću sezonu imamo popriličan broj noviteta i novih sadržaja, na zadovoljstvo svih naših gradjana. O njima smo u više navrataja i govorili, svakako ono što će ovu sezonu da istakne u odnosu na prethodnu jeste da ćemo ove godine imati pesak, imamo fantastičnu spasilačku službu koja će brinuti o bezbednosti naših kupača. Imamo dosta sadržaja pre svega za naše najmladje sugradjane, ponovo je brod eksponat, naši lokalni umetnici su se bavili ukrašavanjem cele plaže kako bi i za naše najmladje sugradjane ambijent bio što dopadljiviji. Za iskusne sportiste i zahtevne vežbače prvi put imamo jednu ozbiljnu teretanu koju će moći da koriste potpuno besplatno. Gradska plaža je plaža svih gradjana Sremske Mitrovice i sredstva koja lokalna samouprava ulaže, ulaže za dobrobit svih nas. U skladu sa epidemiološkom situacijom u borbi protiv COVID-19 imamo i punkt za vakcinaciju, pre samog otvaranja imali smo dva vakcinisana gradjana što govori u prilog postavke ovakvog punkta jer se tokom leta život iz grada seli na ovu lokaciju i očekujemo da će ovaj punkt biti poprilično posećen. Postavljen je veliki broj kamera zbog zaštite gradskog mobilijara i svega onog što smo uradili na plaži ali i zbog bezbednosti naših gradjana. Očekuje nas dosta aktivnosti kao što je Državno prvenstvo u Beach Volley, Prvenstvo u košarci, kulturno umetnički program tako da za svakog bude ponešto što će mu leto učiniti lepim i zanimljivim na našoj gradskoj plaži.” rekao je načelnik Jokić.

Zahvaljujući odgovornosti svih naših sugradjana koji su se vakcinisali u prethodnom periodu, naš broj vakcinisanih gradjana je preko 52%, zbog toga, mi ćemo ovo leto moći da uživamo na našoj prelepoj gradskoj plaži, konstatovala je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

“Mislim da je ove godine još lepše nego prethodnih godina, opremljena je novim mobilijarom, tako da bi pozvala sve naše sugradjane da ovo leto provedu zajedno sa nama. Ovde je postavljen i punkt za vakcinaciju pa možemo da spojimo i korisno i lepo.” rekla je gradonačelnica.

Možda Vam se svidi i