Svetsko prvenstvo u kajaku. Najbliži medalji Bojan Zdelar!

Od strane Ozon
0 komentar

U prepodnevnom programu, Svetskog prvenstva u kajaku i kanuu u Kopenhagenu, u tri kajakaška finala, nastupili su možda i najjači aduti Srbije, Strahinja Stefanović u trci na 200 metara, a Bojan Zdelar i Milica Novaković na 500 metara.

Najbliži medalji bio je Bojan Zdelar, šampion Evrope za mlađe seniore, koji je u neolimpijskoj disciplini na 500 metara zauzeo četvrto mesto. Na polovini staze momak iz Sremske Mitrovice zauzimao je drugo mesto, iza Portugalca Ribeira, ali su do kraja trke nadmašili zlatni Belorus Mikita Borikov i bronzani Nemac Moric Florštet. Medalja je Zdelaru izmakla za 21 stotinku.

Strahinja Stefanović, svetski vicešampion iz Segedina (2019) i učesnik B finala na poslednjim Olimpijskim igrama u Tokiju, Strahinja Stefanović, zauzeo je sedmo mesto. I pored dobrog starta, 23-godišnjak iz Novog Sada nije uspeo da se dokopa odličja. Prvu planetarnu titulu za Italiju u ovoj disciplini, osvojio je Andrea Di Liberto, sa rezultatom 34,78 sekundi. Drugoplasirani Šveđanin Peter Mening zaostao je dve, a trećeplasirani Letonac Roberts Akmens 16 stotinki. Stefanović je zabeležio rezultat 35,20.

Milica Novaković je u finalu trke na 500 metara zauzela osmo mesto. Snažno je startovala, ali nažalost nije imala snage da u istom ritmu nastavi trku. Do kraja je savladala samo Čehinju Anježku Paloudovu. Prvu titulu prvakinje sveta u jednosedu osvojila je sjajna Novozelanđanka Ejmi Fišer, koja je konačno dobila šansu u konkurenciji velike Lize Karington, koja je u Tokiju, u 32. godini osvojila tri olimpijska zlata. Fišer je trijumfovala ispred Mađarice Tamare Čipeš i bronzane Dankinje Eme Jorgensen.

Nešto kasnije u A finalu na 500 metara nastupiće i Bojan Zdelar, a do kraja dana A finale imaće i Kristina Bedeč u trci na 5000 metara.

Možda Vam se svidi i