Svetski dan dobrote

Od strane Ozon
0 komentar

Lepe, ljubazne i dobronamerne reči i najčvršća vrata otvaraju. 

Uprkos neprilikama koje su nas zadesile ove godine, ne smemo da zaboravimo koliko su dobrota i ljubaznost bitni i neophodni.

Obeležite i vi današnji dan tako što ćete nekome ulepšati dan. Ljubaznost je, nažalost, sve ređa, a dovoljna je da nam vrati osmeh na lice. Pritom je i besplatna!

Svetski pokret za dobrotu je 1998. godine prvi put obeležio ovaj datum, a od tada se on proslavlja širom sveta. Ovaj značajan datum nije odmah osvojio planetu, već to čini postepeno – najpre je obeležen u Japanu, zatim u Kanadi, Australiji, Nigeriji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zatimu Singapuru, Italiji, Indiji itd. Polako, ali sigurno, razmevanje značaja dobrote širi se svetom.

On se proslavlja na različite načine – kroz humanitarne projekte i razne akcije kao što su „Budite dobri“, „Veliki zagrljaj“, „Koncert dobrote“ itd, a jedan od najsimpatičnijih načina da se Svetski dan dobrote obeleži održan je u Singapuru 2009, kada je učesnicima u jednom projektu za dobrotu poklonjeno više od 45.000 žutih cvetova.

Dobrota je, navodi se pri opisu razloga za njeno proslavljanje, osnovni deo ljudskog stanja koje premošćuje razlike između rasa, religija, političkih ubeđenja, polova i poštanskih brojeva.

Neka i ovogodišnji Svetski dan ljubaznosti protekne u lepim delima koje ćemo nastaviti da praktikujemo i ostalim danima!

Možda Vam se svidi i