Svaka opština u Srbiji dobiće šalter za izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata o vakcinaciji

Od strane Ozon
0 komentar

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za izvođenje usluge izdavanja Digitalnog zelenog sertifikata, odnosno potvrde o vakcinaciji protiv COVID 19, na teritoriji čitave Srbije.
Kako je navedeno u specifikaciji oglasa, u početku se planira instalacija 200 aplikacija pri čemu bi trebalo da svaka opština u Srbiji ima barem po jedan šalter za izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata. Takođe, u planu je da se tokom narednog perioda broj šalterskih jedinica poveća na 500.
Dodaje se kako će usluga obuhvatiti vizuelnu identifikaciju korisnika na osnovu važeće lične karte ili pasoša, zatim sprovođenje transakcije u namenskoj aplikaciji nakon čega će potvrda o vakcinaciji proitv koronavirusa i rezultatima testiranja biti odštampana na papiru A4 formata u crno-beloj štampi.
Kompanija koja bude radila na opremanju šaltera imaće obavezu da sve tehničke preduslove za neometan rad. Biće u obavezi da radno mesto opremi sa stolom, stolicom, računarom, internet vezom i na kraju instalacijom aplikacije.
Rok za prijavu zainteresovanih učesnika je 18. novembar, a bliže detalje u vezi sa tenderom možete pogledati OVDE.

Možda Vam se svidi i