Sutra u zgradi Opštine tribina „Moja osoba od poverenja-školski policajac“.

Od strane Ozon
0 komentar

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Dan ružičastih majica („Pink Shirts Day“) je Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ime je dobio po inicijativi koju je 2007.godine pokrenula grupa aktivista u Kanadi nakon što je učenik lokalne škole maltretiran od strane grupe vršnjaka, jer je došao u školu obukavši roze majicu, kako bi svojoj majci oboleloj od karcinoma pružio podršku. Nesebičan čin prijateljstva, saosećanja i podrške se desio već narednog dana, kada su njegovi drugovi iz razreda došli u školu u roze majicama.
Tim činom je roze majica postala zaštitni znak i podrška svakom detetu koje prolazi kroz nasilje.
U znak sećanja na taj događaj, poslednja sreda u mesecu februaru se obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Ove godine, Grad Sremska Mitrovica i Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa Asocijacijom učeničkih parlamenata Grada, organizuju tribinu pod nazivom „Moja osoba od poverenja-školski policajac“.

Cilj tribine je upoznavanje učenika sa problemima vezanim za vršnjačko nasilje, ali i osobama kojima se, u tim slučajevima, učenici mogu obratiti za pomoć. Nasilje je u raznim oblicima deo naše svakodnevnice. Iz tog razloga, ovakvi programi i akcije su potrebni kako bismo odgojili društvo za bolje i sigurnije sutra.

You may also like