Sutra u Split odlaze predstavnici Sremske Mitrovice na Međunarodno finale Sportskih igara mladih 

Od strane Ozon
0 komentar

Međunarodno finale Sportskih igara mladih će održati u Splitu od 16. do 21. avgusta, a u  ponedeljak će predstavnici Sremske Mitrovice, otputovati u Split.

Dve prvoplasirane ekipe sa DRŽAVNOG PRVENSTVA U ODBOJCI NA PESKU koje je 12. jula održano u Sremskoj Mitrovici, obezbedile su plasman na Regionalno prvenstvo Sportskih igara mladih koje će se održati u Splitu od 16. do 19. avgusta, a među njima se nalazi i par iz Sremske Mitrovice – Dunja Stanković-Ana Ivković i trener Srđan Radovanović.

Najuspešniji takmičari FINALNOG TAKMIČENjA SRBIJE će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost u svih deset sportova sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sada je na redu međunarodno finale u Splitu, gde će se mališani iz Srbije takmičiti, ali pre svega družiti sa svojum vršnjacima.

Preko 1.000 mališana, njihovih pratilaca i sportskih radnika iz sve tri države, družiće se i takmičiti. 

Na programu je deset sportova, igraće se na terenima širom Splita.

Igre proslavljaju i 25 godina od osnivanja, a specijalni gosti na ceremoniji zatvaranja biće Luis Figo, Predrag Mijatović, Aleksandar Čeferin, Željko Tanasković, Dario Srna i mnogi drugi.

Najavljena i je utakmica će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti.

U Splitu će boraviti i velika sportska imena, i iz vrha vlade. Džefering, predsednik UEFA, Zvonimir Boban, Luis Figo, Florent Maluda, Maksvel, Fernando Jero, Predrag Mijatović, Marija Stanić, Dario Srna, evropski poverenik za finansije, administraciju Johanes Han, predsednik Ruske fudbalske federacije Ljukov, predsednik FIDE Arkadije Dvorkovič, Zoran Bogdanović Coca Cola, Davor Božinović potpredsednik Hrvatske vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Ova imena igraće protiv dečaka Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Možda Vam se svidi i