Sunce za Salaš Noćajski (Video)

Od strane Ozon
0 komentar

Humanitarno udruženje građana “Sunce za Mitrovicu” iz Sremske Mitrovice, koje je pokrenulo humanitarne akcije još prošle godine, juče je ovo udruženje, pokrenulo još jednu akciju prikupljanja pomoći u vidu hrane za stare i nemoćne u Salašu Noćajskom.

Udruženje se bavi prikupljanjem svih vrsta pomoći u vidu donacija za pretežno bolesne i starije osobe koje žive same, bez dece ili bližih rođaka, a najčešće su i korisnici socijalne pomoći. Veliki broj njih živi u teškim materijalnim uslovima.

Iz organizacije “Sunce za Mitrovicu” juče su organizovali, još jednu akciju prikupljanja pomoći u Salašu Noćajskom.

Kako kaže Ivana Papić, organizatorka akcije u Salašu Noćajskom, i ova akcija uspešno je završena. Ona se zahvalila ljudima koji su se odazvali u velikom broju i pomogli ugroženim komšijama. 
“Akciju smo krenuli prošle nedelje, bili smo u selu Noćaj, planiramo da se to za sada odvije u svim Mačvanskim selima, nastavićemo dalje ka Sremu, već smo posetili neke domove, u kontaktu smo i saradnji sa centrom za Socijalni rad i sa Mesnim zajednicama svakog sela, kao i sa meštanima i dobrim ljudima koji su zaslužni za sve ovo. Trenutno pomažemo starim ljudima, obično onima koji žive sami, to nam je prioritetna grupa, oni koji nemaju dovoljno sredstava za život, oni koji imaju male penzije ili nemaju penzije, što je slučaj na selima. U Noćaju smo bili prezadovoljni. Sve je na humanitarnoj bazi. Sledeća akcija je sledeći vikend u Mačvanskoj Mitrovici. Kada se završi sa Mačvom, prelazi se na Srem.” rekla je Papić

Možda Vam se svidi i