SUĐENJE ZA UBISTVO BRAĆE ZBOG TARTUFA: Peticija kao pokušaj za oslobađanje Erića?

Od strane Ozon
0 komentar

Otac optuženog skuplja potpise za puštanje iz pritvora Dejana Erića, a o tome je bilo reči i na početku suđenja

Peticija preko koje porodica Dejana Erića, optuženog za ubistvo Stanislava i njegovog brata Predraga Jeličića, pokušava da izdejstvuje da ga sud pusti da se brani sa slobode, bila je tema i pripremnog ročišta koje je nedavno održano u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Podsetimo, zločin se dogodio 6. decembra 2020, kada su braća u šumi u blizini Sremske Mitrovice brala skupocene gljive, tartufe. Maja Jeličić, supruga ubijenog Predraga, u ispovesti za Kurir ispričala je da su se njen muž i brat sa osumnjičenim za zločin i njegovim bratom, od čijeg je gonjenja tužilaštvo odustalo, poznavali duže od 10 godina i da su se upoznali upravo tokom traganja za tartufima.

Kako saznajemo, zastupnik porodice nastradalih pred sudom je izjavio da je peticija koju skuplja porodica optuženog zasnovana na obmani građana koji su je potpisali.

– U ime porodice želim da kažem da je peticija koju je pokrenuo otac okrivljenog, u cilju skupljanja potpisa za ukidanje pritvora obmana lica koja su tu peticiju potpisivala – naveo je zastupnik porodice u sudnici i objasnio da su oni koji prikupljaju potpise građanima rekli da su supruge oba pokojnika odustale od krivičnog gonjenja i da su okrivljenom oprostile ono što se dogodilo, što nije tačno.

Kurir.rs/J. S. – B. T.

Možda Vam se svidi i