Struja i gas NEĆE poskupeti

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihalović izjavila je jutros da gas neće poskupeti do kraja godine, a da se o poskupljenju struje sada i ne razmišlja, niti ima zahteva za to.

„Cene nafte na svetskom tržištu divljaju, ali gas kod nas neće poskupeti do kraja godine, jer imamo dugoročni ugovor sa Gaspromomom”, navela je ministarka za RTS.

Kada je reč o cenama naftnih derivata, rekla je da država sa svoje strane, dakle kroz državne dažbine neće podizati njihove cene, ali da država ne može da utiče na cenu nafte u svetu, koja je u poslednja dva meseca povećana sa 50 na 70 dolara po barelu, javlja Tanjug.

Govoreći o ceni struje, navela je da za sada nema zahteva za njeno poskupljenje niti se o tome razmišlja.

„Mnogo je važnije da narednih par godina smanjimo potrošnju električne i toplotne energije i da pomognemo građanima da kroz zelenu energiju imaju manje račune”, navela je Zorana Mihajlović.

Istakla je i da će gradnja gasovoda Niš-Sofija početi do kraja godine, a da se očekuje da ovaj gasovod bude gotov 2023. godine.

Izvor: politika.rs

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Jovan Petrovic 19.08.2021. - 2:27 pm

Struja, nafta i gas bi mogli da pojeftine tako sto ce se ukinuti akcize na tu robu. Akciza ide na luksuznu robu a ne na robu za svakodnevnu upotrebu. Takodje nam zaracunavaju pdv na akcize na racunu za struju sto nema u ludilu ludila nigde na svetu. Narod je izvaran na sve strane. I to samo da bi poslanici mogli jesti Karadjordjevu sniclu za 27 dinara u skupstinskom restoranu. Takodje nije objasnjeno kako neki poslanici prijavljuju po 150000 km putnih troskova i uzimaju pare za to.

Komentari su zatvoreni.