Stopama naših predaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Učenice osnovne škole „Bško Palkovljević Pinki“ i članice Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“, provele su petnaest dana na ostrvu Krf, u Republici Grčkoj.

Na konkursu “Moja otadžbina Srbija“, koji je raspisao časopis Srpske pravoslavne crkve Svetosavsko zvonce u saradnji sa Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve (Odeljenje za Srbiju), nagrađene su učenice  O.Š “Boško Paljkovljević – Pinki”, devojčice iz muzičke sekcije pri verskoj nastavi, koju vodi Aleksandra Garunović.

Ove devojčice su osvojile prvu nagradu na međunarodnom konkursu, za pesmu, na temu „Moja otadžbina Srbija“, u organizaciji najpriznatijeg dečijeg pravoslavnog časopisa „Svetosavsko zvonce“, čiji je urednik gospođa Radmila Mišev.

Učenice Nana Panić, Maša Ilić, Tamara Petković i Ana Gršić, u projektu „Stopama naših predaka“, imale su priliku da se druže sa drugarima iz Srbije, Crne gore i KIM. Osim nagrađenih na konkursu, u ovom projektu su se družile i sa najboljim đacima generacije iz naše države. Mentor Aleksandra Garunović ih je predvodila na ovom putovanju.

Projekat je obuhvatao posete svim značajnim mestima, psvećenim učesnicima i herojima Prvg svetskog rata, uz bogat vaspitno obrazovni rad.

Sa sobom su donele nova znanja o istorijskim činjenicama i kompletnom životu na strvu, gde su boravile.

Dostojanstveno su predstavljale svoj Grad i našu domovinu.

Možda Vam se svidi i