Šta će dalje frizeri? Sutra zvanično

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima frizera kojima je pooštravanjem antiepidemioloških mera zabranjen rad
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s predstavnicima frizerske industrije načinima za prevazilaženje negativnih ekonomskih posledica koje je pandemija korona virusa ostavila na ovu industriju.
Predstavnici frizera ukazali su da je, imajući u vidu prirodu frizerskog posla i blizak fizički kontakt koji on podrazumeva, nesumnjivo da je frizerska industrija jedna od najpogođenijih globalnom pandemijom korona virusa.
Od otvaranja frizerskih salona izgleda da neće biti ništa jer je na sastanku kako se navodi, „zaključeno je da je zdravlje građana i poštovanje epidemioloških mera apsolutni prioritet, ali će sa druge strane i kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi, frizeri biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove“.

U ime frizera na sastanku bili članovi Saveza frizerskih klubova Srbije, Kluba frizera Neksus, kao i predstavnici distributera frizerskih proizvoda, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon sastanka objavljeno je na stranici “Frizeri” da su neka obećanja dobili ali da se sve mora sutra i zvanično potvrditi. “Neki naši predlozi su usvojeni, a neki odbijeni. Nadamo se da će sutra popodne biti zvanično objavljeno. Sve zaključke sa sastanka predstavnika frizera sa premijerkom Srbije i ministrom finansija će sutra na stolu imati preostali deo kriznog štaba. Nakon verifikacije dogovorenog, organi države Srbije će sa time izaći u javnost”.

Grupa frizera koji se okupljaju, informišu i razmenjuju mišljena broji više od 13 hiljada članova.
Medju njima se nalaze i većina mitrovačkih frizera.

Jedan od mitrovačkih frizera kaže da očekuje samo da može da živi od svog rada: “Sve svoje obaveze uredno plaćam i to pre vremena nikad nisam zakasnio, sve što je potrebno, ispunio sam, i očekujem da za uzvrat bar otpišu pola poreza za mart mesec”.

You may also like