Sremskoj Mitrovici uručeno priznanje GIZ-a

Od strane Ozon
0 komentar

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Asocijacija „Duga“ dodelile su Opštini Sremska Mitrovics zahvalnicu za izuzetne napore u borbi protiv COVID-19 pandemije i posvećenost razvoju usluga socijalne zaštite za osetljive grupe.

Nagradu je primio načelnik gradske uprave za socijalni zaštitu i zaštitu životne sredine , Dražen Riđošić, koji se tom prilikom zahvalio na priznanju.

“Velika mi je čast da u ime grada Sremska Mitrovica i u ime uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine pozdravim naše prijateje iz GIZ-a, dugi niz godina sa njima saradjujemo, pomogli su nam u izradi strategije socijalne zaštite na teritoriji grada Sremska Mitrovica koja se donosi na pet godina. U dva navrata dostavili su nam maske, vizire, alkohol, toplomere, rukavice koje smo mi prosledili Domu zdravlja, bolnici i centru za socijalni rad “Sava”.
Centar za socijalni radi “Sava” dobio je šest biciklova na električni pogon gde je olakšan rad geronto domaćica, takodje škola za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” dobila opremu za svoje prostorije, objekte kako bi pružali uslugu.
Ja se ovim putem zahvaljujem za sve prošlo što smo uradili ali i za sve što ćemo raditi u budućnosti. “ rekao je načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Ridjošić Dražen.

Zahvalnicu lokalnoj samoupravi  u ime doprinosa za vreme COVID 19  pandemije, kao i zalaganje sistema socijalne zaštite je uručio predsednik Upravnog odbora „Asocijacije „Duga“ i koordinator dva projekta GIZ-a, Aleksandar Prica. Zahvalnicu je potpisao šef  GIZa, Markus Maier.

Aleksandar Prica, predsednik Upravnog odbora asocijacije “Duga” rekao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da danas u Sremskoj Mitrovici može uručiti zahvalnicu u ime Agencije za medjunarodnu saradnju Vlade Nemačke.

Zahvalnica je dodeljena upravi za socijalni zaštitu i zaštitu životne sredine, centru za socijalni rad „Sava „, i timu za imunizaciju 

Predstavnik Asocijacije Duga iz Šapca, kao koordinator dva programa Agencije GIZ, Vlade Nemačke, organizovali su današnju dodelu zahvalnice.

Možda Vam se svidi i