Sremska Mitrovica: Prvensto Srbije 3×3 – Liman prvi, nagrada 120.000 dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osmi godinu za redom u nedelju, 09. maja u Sremskoj Mitrovici na Trgu Ćire Milekića održan je jedan od turnira u okviru prvenstva Srbije u 3×3 basketu.

Šampioni su basketaši Limana, koji su u finalu savladali ekipu Pirota rezultatom 21:15. Ub, koji je branio titulu, zaustavljen je u polufinalu od ekipe Pirota, te je na kraju zauzeo treće mesto.

Liman je meč za titulu bolje otvorio, te je, nakon 4:0, brzo poveo 9:2. U drugom delu duela Pirot je prišao na „minus 5“, ali više snage u završnici je imala ekipa iz Novog Sada, te su stigli do prvog trofeja u sezoni.

Limanci su u Mitrovici igrali u sastavu Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov, Jovan Antić i Mihailo Vasić. Do titule su stigli maksimalni učinkom u grupi, potom su u prvoj eliminacionoj rundi savladali Autokuću Sekulić sa 22:12, da bi u četvrtfinalu preokrenuli susret sa ekipom Kragujevac i trijumfovali rezultatom 21:20. U polufinalu su eliminisali četvrtoplasiranu Čuku 1 sa 21:17. Šampion je, pored medalja, uzeo i ček na 120.000 dinara, dok je finalistima pripalo 20.000.

Organizator turnira je Sportski savez i Košarkaški savez Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i