Sremska Mitrovica: Predavanje i tribina Igora Jurića o bezbednosti dece na internetu

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu, Grad Sremska Mitrovica, GU za obrazovanje i učeničke organizacije osnovnih i srednjih škola u saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“, organizuju tribinu posvećenu bezbednosti dece na internetu.

Tribina, tim povodom, biće održana u ponedeljak, 08.02.2021.godine, u sali Opštine br.1, sa početkom u 10:00 časova, pod nazivom „Bezbednost dece na internetu.

Cilj tribine je smanjenje broja internet nasilja u školama, podizanje svesti kod učenika o posledica internet nasilja i prevencija istog. Gost predavač biće osnivač Fondacije „Tijana Jurić“- Igor Jurić, koji će tom prilikom, kroz lično iskustvo, prisutne upoznati sa potencijalnim problemima prilikom korišćenja interneta. Pored Igora Jurića, tribini će prisustvovati i Zamenik Gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica, V.D. Načelnika GU za obrazovanje i moderator tribine nastavnik Sonja Tucaković. Poziv za prisustvovanje tribini biće upućen i predstavnicima PU Sremska Mitrovica, Centra za socijalni rad, Prekršajnog suda i tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, kao i predstavnicima ŠU Novi Sad.

Kako je tribina prvenstveno namenjena učenicima viših razreda osnovnih, odnosno učenicima srednjih škola, tribini će prisustvovati i po šest članova učeničkih organizacija iz svake škole i jedan mentor-nastavnik.

Poštujući epidemiološke mere, ograničen je broj prisutnih učenika na tribini, ali kako bi i ostali zainteresovani učenici mogli da prate tribinu, obezbeđen je prenos uživo preko Fejsbuk stranice Fondacije „Tijana Jurić“.

Možda Vam se svidi i