Sremska Mitrovica ima svoj Turistički info centar

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Sremskoj Mitrovici zvanično otvoren Turistički info centar.

Info centar otvorio je Žikica Nestorović, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Povodom otvaranja Nestorović je rekao da mu je drago što je danas u Sremskoj Mitrovici, što prisustvuje jednom ovakvom lepom događaju ne samo za Srem nego i celu Srbiju.

„Ovo je jedan od najlepših ako ne i najlepši info centara u Srbiji, ovo je veliki uspon za Sremsku Mitrovicu i Srbiju, očekujemo veliki broj posetilaca i očekujemo da se Sremska Mitrovica razvija kao jedna turistička destinacija koja i jeste ali očekujemo da u kratkom roku krenemo sa izgradnjom hotela, to je prioritet“. rekao je Nestorović.

Ovaj projekat finansiraju Ministarstvo turizma, trgovine, telekomunikacija sa 8,4 miliona dinara i Grad sa 1,7 miliona dinara.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović nakon dočeka državnog sekretara u Gradskoj kući zahvalila se na izdvojenim sredstvima i rekla da je ovaj objekat veoma značajan jer je turizam nešto što žele da razvijaju a sada su se za to stvorili i uslovi.

Milovanović se nada da će ovako privući mnoge turiste i da će se pospešiti turizam u Sremskoj Mitrovici.

“Turistički info centar će davati prvenstveno informacije ali će imati i svoje suvenire, razgovarali smo sa udruženjima na teritoriji Grada, danas na dan otvaranja prikazali smo nešto ali kroz januar i februar imaćemo njihove proizvode koji će naši gradjani ovde da izlože. Daćemo im priliku da prošire svoju prodaju“. rekao je Drča.

Možda Vam se svidi i