Sremska Mitrovica: Do danas ukupno vakcinisanih 6270 građana

Od strane Ozon
0 komentar

U zdravstvenim ambulantama gužve nema. Razlog je, novina da od danas mogu da prime vakcinu samo osobe mlađe od 65 godina koje su se prijavile za putem portala eUprava, dok osobe starije od 65 godina vakcinu mogu da prime i bez prijave. Broj vakcinisanih građana danas do 14 časova je 838 građana na svim punktovima. 

Ukupno vakcinisanih građana od početka imunizacije u opštini Sremska Mitrovica je 6270

Isko je danas prvi dan rada ambulante u Bosutu, u ovoj ambulanti je vakcinu primilo 90 stanovnika Bosuta i Sremske Rače, rekao je doktor Adil Elhag za Ozon Media.

“Vakcinacija protiče po planu. Danas je novo da samo osobe mlađe od 65 godina koje su se prijavile za vakcinaciju putem portala eUprava, mogu da prime vakcinu, dok osobe starije od 65 godina vakcinu mogu da prime i bez prijave. Vakcina ima, građani se prijavljuju u velikom broju, vakcinišu se, nikakvih neželjenih reakcija nismo imali. Pet punktova radi u Sremskoj Mitrovici, u selima se vrši vakcinacija seoskog stanovništva koje živi u tom selu”,  rekao je dr. Elhag.

U jučerašnjem danu bilo je 31 prva pregleda na virus Covid-19,  prisustvo virusa je potvrđeno kod 6 osoba. Dva lica su hospitalizovana. U poslednja 24 čass obavljeno je i 148 kontrolnih pregleda.

Možda Vam se svidi i