Srem: VANREDNA situacija izazvana KORONA VIRUSOM

Od strane Ozon
0 komentar

Izveštaj o epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada Sremska Mitrovica i okruga Srema sa stanjem 26.03 2021.g.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica ocenjuje epidemiološku sutuaciju u okrugu Srema kao VANREDNU sa porastom trenda oboljevanja od virusne infekcije izazvane KORONA VIRUSOM.

Tokom prethodnog dana u Sremu je registrovano 147 novih slučajeva obelevanja. U Staroj Pazovi 58 novoinficiranih , u Sremskoj Mitrovici 24, Inđiji 22 , Rumi 16 , Šid 13, Pećinci 10, Irig 4 nova registrovana lica pozitivna na virus COVID 19.

U strukturi novih slučajeva  većinom je dokazano brzim antigenskim testom.Ovi pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih .Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa .

Među novoobolelim i dalje dominira radno aktivno stanovništvo , a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 30 do 50 godine života.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Sremu je 1965 . Najveći broj registrovanih  aktivnih lica je u Staroj Pazovi  624 , potom slede Sremska Mitrovica sa 418 aktivnih lica ,Ruma sa 300 aktivnih lica , Inđija sa 229 aktivnih lica , Šid sa 190 aktivnih lica ,Pećinci sa 130 aktivnih lica i Irig sa 74 aktivna lica .

Zavod za javno zdravlje apeluje da se nastavi sa neophodnim poštovanjem svih mera za sprečavanje prenosa virusa u zajednici kako bi se umanjile posledice trenda rasta obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema .

Zavod poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu .

You may also like