Srbija. Od 1. do 7. novembra zaraženo više od 1.500 učenika

Od strane Ozon
0 komentar


Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut”, od 1. do 7. novembra broj dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina, obolele od koronavirusa je 1.667, što je 0,22 odsto obolelih, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 45 (0,12 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana, prenosi Tanjug.

Takođe, ukupno je 406 (1,07 odsto) odeljenja koja su u istom periodu zbog najmanje dva slučaja infekcije prešla sa neposrednog na kombinovani model.

Ukupno je i 48 (0,13 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana, dodaje se u saopštenju.

U srednjim školama u Beogradu, Nišu i Velikom Gradištu od ponedeljka, 15. novembra biće primenjivan kombinovani model nastave koji podrazumeva neposrednu i onlajn nastavu, javlja Beta.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, u ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu.

Možda Vam se svidi i