SPORT U DOBA KORONE: I mladim karatistima je teško! Ovo je njihova priča!

Od strane Ozon
0 komentar

Kovid generaciji virus je mnogo toga oduzeo.

Pored redovnog obrazovanja koje je u većoj meri tokom zatvaranja, prešlo na online nastavu i njihove vannastavne aktivnosti su u mnogome bile izmenjene.

Foto Aleksandra Plavšić

Mladim sportistima to je posebno teško padalo, pošto su morali da treniraju po grupama, trenažni proces je otežan, a nedostaju im i drugari, kažu karatisti iz Sremske Mitrovice.

Dečaci i devojčice koji treniraju kažu da im nije lako.

  • Teško je u ovim uslovima, podeljeni smo u grupe, jako retko  se vidjam sa svojim drugarima s kojima sam se pre družila.
  • Nedostaje mi takmičenje, baš zbog ove situacije se ne održavaju više, družim se sa drugarima na takmičenju pa mi i oni nedostaju. Poslednje takmičenje mi je bilo u Beogradu, na Beogradskom pobedniku, nisam osvojila zlato ali to me je više ohrabrilo da treniram još više.

Da im celokupna situacija teško pala govori u prilog i to što je karate kontaktni sport, a kontakti su zbog korone bili zabranjeni.

Njihov trener Iva Vinković, višestruka svetska prvakinja u karateu, kaže da ni njoj nije lako, jer se treninzi održavaju po ceo dan, a veliki broj dece je zbog straha ili karantina odustao.

Foto Aleksandra Plavšić
  • Mi  se  trudimo da radimo neke druge vežbice, ali to opet komplikuje situaciju, da li će se to deci dopasti, da li imaju volju i svrhu da dolaze na treninge, ova stiuacija remeti to da li će se održati neka dodatna takmičenja, za sada je sve stopirano. Ukoliko prestanemo sa trenažnim procesom biće teško vratiti takmičare u formu u kojoj su prethodno bili, to bi se odrazilo na same njihove rezultate ukoliko i dođe do samih takmičenja.
Foto Aleksandra Plavšić

Kaže da treniranje u doba korone, na dečju formu najviše utiče fizički, iako se ona trudi da ih animira maksimalno.

Prošle godine nije bilo ni ispraćajne novogodišnje „Sajonara parti“, čemu su se karatisti u tinejdžerskim godinama najviše radovali.

Aleksandra Plavšić

Možda Vam se svidi i