Snimljen dokumentarni film „Zaštitimo sove Sremice“

Od strane Ozon
0 komentar

Neformalna grupa ”Sremski sovići” realizuje projekat „Zajedno za Sove” u okviru projekta „Zeleni inkubator“, koji zajedno sprovode Mladi istraživači Srbije, Beogradska otvorena škola i Inženjeri zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Neformalnu grupu čine predstavnici građana koji pre svega vole prirodu i sove, a ujedno su aktivni u organizacijama civilnog društva koje deluju na teritoriji našeg grada ( Ruralni Centar Sova, Pokret Gorana Sremska Mitrovica, Društvo za zaštitu proučavanje ptica Srbije, HabitProt, Ribilovačko udruženje Karaš).

Konkretan rezultat projekta biće dokument sa valorizovanim podacima o svim zimovalištama Utine na teritoriju urbanog i ruralnog područja Sremske Mitrovice, predate Zavodu za zaštitu prirode, uz kampanju o podizanju svesti o sovama , čime će se doprineti povećanju zaštite ugrožene vrste na teritoriji Sremske Mitrovice. Povodom projekta  „Zajedno za sove“  ova neformalna grupa ”Sremski sovići” snimila je i dokumentarni film „Zaštitimo sove Sremice“.

SPASIMO SOVE SREMICE – YouTube

Film će biti prikazivan i tokom 10 edukacija u osnovnim školama Sremske Mitrovice. 

Možda Vam se svidi i