Školica sporta radi, donesite najbolju odluku za kraj ove godine. Neka se vaše dete bavi sportom!

Od strane Ozon
0 komentar

Školica sporta za naše najmlađe sugrađane u Sremskoj Mitrovici postoji već četiri godine u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza Nemanje Crnića, broj dece koja dolaze u školicu iz godine u godinu je sve veći a sada taj broj iznosi oko 300 mališana.

Deca koja mogu upisati školicu su od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

U školici sporta, mališani uče i rade na osnovama sporta, kao što su atletika, gimnastika i plivanje jer im upravo ti sportovi daju potrebnu motoriku i sposobnosti za bavljenje bilo kojim drugim sportom u daljem životu.

Školica pored osnovnih trenažnih procesa ima i razne igrice za decu kako bi im trening bio ispunjen i kako bi u potpunosti bili posvećeni njegovom odrađivanju.

„Ne postoji profesionalizam, ne postoji rano opredeljenje za određeni sport, svako dete koje prođe školicu je funkcionalni plivač sa položenim plivačkim ispitom, poznaje osnove gimnastike i atletike. Bazični sport je osnova za specijalizaciju u nekom drugom sportu, u trećem ili četvrtom razredu polako ubacujemo, mini fudbal, odbojku ili rukomet kako bi videli šta se deci najviše dopada i kako bi oni prepoznali sport kojim bi se bavili i koji bi zavoleli.“ rekao je Crnić.

Školicu vode profesori fizičkog vaspitanja.

Roditelji svoju decu mogu upisati u školicu sporta tako što će poslati podatke deteta na email adresu Saveza kao i kontakt telefon, zatim roditelji budu ubačeni u Viber grupu gde budu obavešteni o početku treninga kao i svim ostalim promenama.

Roditelji svoju decu mogu prijaviti na email adresu: sportskisavezsremskamitrovica@yahoo.com

Možda Vam se svidi i