ŠKOLA ODBOJKE “MOJ PRVI SMEČ” U SREMSKOJ MITROVICI

Od strane Ozon
0 komentar

Odbojkaski savez Srbije je pokrenuo veoma interesantnu inicijativu popularizacije muške odbojke kod dečaka osnovnog skolskog uzrasta sa nadom da se masovnost dečaka vrati na mesto koje srpska odbojka zaslužuje.

Nažalost, trenutna situacija u muškoj odbojci u Srbiji je tragična.Jako mali odaziv dece koji je verovatno rezultat nedovoljne medijske prisutnosti u odbojci  i sve manje školske odbojkaske aktivnosti.Za devojčice je dosta sužen izbor sportova pa je odaziv za odbojku desetostruko veci za razliku od dečaka koji prioritet daju fudbalu, košarci i u poslednje vreme  borilačkim sportovima.

Zoran Kovačić je prvi izrazio želju da se uključi u ovaj program Odbojkaskog saveza Srbije I pokuša da doprinese omasovljavanju dečaka a veoma je dobro upoznat sa situacijom u kojoj se nalazi muški odbojkaški klub Srem Iton u kome je i on sam član upravnog odbora a sin mu je aktueni odbojkaš našeg kluba.

Meni se lično dopala ta Zoranova iskrena ambicija a prijatelji iz OSSRB su po ko zna koji put ukazali poverenje koje moramo opravdati, rekao je Milan Jurišić

Koncept ove školice odbojke nije komercijalnog karaktera tako da je za svu decu koja su zainteresovana besplatna a OSSRB pored težine samog saveza koji stoji u pozadini i koji u startu nadgleda rad i odaziv dece tako isto i prati potencijane talente i tako deci uliva osećaj pripadnosti najboljima i tako isto stimuliše decu davanjem sportske opreme majica i šorceva sa obeležjem Odbojkaškog saveza Srbije.

Ovo su jako važne stvari  za decu tog uzrasta I svako ko se bavio profesionalno sportom razume put psihološkog razvoja deteta kroz ovakve gestove.

Zoran je prosvetni radnik tako da je sa pedagoške strane idealno rešenje za ovaj projekat a diplomirao je na odbojci i imaćs pomoć sina da upotpuni sadržaj treninga pokaznim vežbama moderne odbojke.Veoma zanimljiva priča koja pored stručnog rada zahteva dobru organizacuju van terena za koju smo svi mi u Mitrovici odgovorni da decu vratimo u sale i usmerimo na prave vrednosti.

Ozon Media/Milan Jurišić, sportski direktor OK Srem Iton

Možda Vam se svidi i