Sastanak ministra zdravlja i direktora kovid bolnica

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je održan sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica. Nakon sastanak, načelnik Infektivne klinike dr Stevanović izneo je dramatično upozorenje.

Rezultati i zaključci mogu da se sažmu u nekoliko najosnovnijih stavki, prvo je da situacija nije laka, mesta su na granici popunjenosti, imamo obezbeđena mesta za  24 sata i nešto više u principu treba da se otvaraju novi kapaciteti, vleiki je priliv pacijenata i dalje – rekao je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Kako dodaje drugi zaključak je da je veliki broj mlađih pacijenata sa sve težim kliničkim slikama.

Situacija u Srbiji je na granici koju može da izdrži zdravstveni sistem, istakao je danas direktor Infektivne klinikeKCS Goran Stevanović.

Rekao je da broj pacijenata na intenzivnoj nezi neprestano raste, kao i da se koriste velike količine kiseonika.

Stevanović je ukazao i da postoji veliki broj bolesnika koji su sve mlađi, sa sve težim kliničkim slikama, koji dolaze nakon sedam-osam dana lečenja u kućnim uslovima.

Ukazao je da su od početka epidemije jedine mere koje daju rezultate u smanjivanju obolelih distanca, maska i vakcinacija, a da je problem što je dokazano da se te mere ne primenjuju dovoljno.

Kada je reč o idućoj sednici Kriznog štaba Stevanović je kazao da nije zakazana.

Možda Vam se svidi i