Sami „UKIDAJU“ zabavu u noćnom klubu

Od strane Ozon
0 komentar

U našoj zemlji na snazi su od sutra oštrije mere u borbi sa kovidom 19.

Od 23. oktobra kovid propusnice u ugostiteljskim objektima važiće svakog dana od 22 sata do kraja radnog vremena koje je predviđeno merama.

Kovid propusnice važiće samo nekoliko sati od 22 sata pa do 1 ujutru, odnosno do kraja radnog vremena.

Ipak, ovo za jedan mitrovački noćni klub znači zatvaranje. “Večeras i sutra radimo, a nakon toga zatvaramo do neke druge prilike”, kaže vlasnik Nox-a.

Nije problem organizovati redare, za rad sa kovid propusnicama, oni već postoje. Sad se pojavio problem nevakcinisanih radnika. Za jednu ozbiljnije organizovanu svirku u lokalu, nama fali desetak konobara. Moramo sačekati da se oni vakcinišu, pa druga doza, onda, videćemo da li radimo dalje, dodaje.

Nekoliko lokala u Sremskoj Mitrovici najavilo je da će staviti ključ u bravu sutra u 22 časa, kako kažu, da ne bi razmišljali da li neko od gostiju ima ili nema papir. Svi se slažu da čekaju sam početak rada po novim pravilima, pa će nakon vikenda donositi odluke, za koje se nadaju da će biti ispravne.

Kako je danas najavljeno iz lokalne samouprave, tokom vikenda, vršiće se savetodavni inspekcijski nadzor, a cilj je da onima koji budu kontrolisani dobiju objašnjenje i pomoć, kako bi se što bolje sprovodile nove mere.

Kovid propusnice ne znače uvođenje bilo kakvih dokumenata ili kartica, već će važiti digitalni sertifikati ili potvrde o vakcinaciji na papiru, ili test na papiru.

Kovid propusnice koje predstavljaju potvrdu druge, odnosno treće doze vakcine, ne starija od 210 dana;

Ukoliko ste primili drugu dozu, a posle 7 meseci niste treću – nije vam validan sertifikat;

Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata; Nakon 72 sata – morate opet;

Negativan antigenski test – s tim što je on validan samo 48 sati;

Ukoliko ste preležali kovid, u prethodnih 7 meseci, 210 dana – nakon toga smatramo da nije bezbedno;

Za strance – validan EU kovid sertifikat ili druge zemlje sa kojima Srbija ima ugovor o priznavanju.

Možda Vam se svidi i