JKP Komunalije REŠAVA problem divljih deponija u stambenim naseljima. Realizacijom ovog projekta, smanjiće se količina trajno odloženog otpada na regionalnoj deponiji, rešiće se problem mini divljih deponija u našem gradu i povećati stepen reciklaže. 

JKP Komunalije, na konkursu za finansiranje lokalnih inicijativa od 60 projektnih ideja, osvojilo je PRVO mesto, za izbor najboljih projektnih ideja za finansiranje putem crowdfunding-a, pristiglih iz svih regiona Srbije. 

JKP Komunalije iz Sremske Mitrovice predstavilo je najbolju crowdfunding ideju, a odlukom glasova publike pobedila je inicijativa JKP „Komunalije“ koje je prezentovalo projekat razvoja reciklažnog dvorišta za nula otpada u opštini Sremska Mitrovica.

Što je Reciklažno dvorište?

Reciklažno dvorište je nadzirani ograđeni prostor namenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada nastalih u domaćinstvima.

JKP Komunalije planira da ovo Reciklažno dvorište napravi pre pružnog prelaza prema Laćarku.

“Ostavljanje otpada biće besplatno, što znači da građani neće morati više morati da plaćaju uslužni kontejner ovog preduzeća. Osim ako je privatnim licima taj kontejner potreban, usluga će i dalje biti dostupna, nakon postavljanja Reciklažnog dvorišta. To je jeftinija opcija odlaganja otpada, a cilj je da ne bude više divljih deponija koje se stvaraju kod kontejnera. To je rešenje koji imaju svi evropski gradovi ali ga u Srbiji nema nigde tako da je to odlična stvar, rekla Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću JKP „Komunalije”.

Na Reciklažnom dvorištu biće postavljeno osam kontejnera, za osam vrsta otpada, koji će moći da se odloži u ovom dvorištu.
Građanima će biti omoguceno da potpuno besplatno u Reciklazno dvorište odlože 8 kategorija otpada: kabasti otpad, građevinski otpad, zeleni otpad…. 

Možda Vam se svidi i