REKONSTRUKCIJA PUTEVA. Bešenovo i puta prema mestu Šuljam iz pravca Veliki Radinci

Od strane Ozon
0 komentar

Ovog proleća, uprkos tome da je u jeku borba protiv virusa COVID19 ipak paralelno tokom ovakve situacije,  na teritoriji Grada Sremska Mitrovica zajedno sa Republičkim organima, nastavlja se sa realizacijom gotovo svih infrastrukturnih projekata.

Trenutno je u toku rekonstrukcija puta prema naseljenom mestu Bešenovo i rekostrukcija puta prema mestu Šuljam iz pravca Veliki Radinci, a ove radove danas su obišli predstavnici lokalne samouprave.

Reč je o radovima  koji se, prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslava Jokića, realizuju na delu puta od Velikih Radinaca prema naseljenom mestu Šuljam i prema Bešenovu.
“ Rekostrukcija puta prema naseljenom mestu Bešenovo u dužini od 3.2 kilometara, prema Bešenovu vrednosti je 75 miliona dinara i finansira je Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Na ovoj trasi se vrši kompletna rekonstrukcija u smislu zamene asfaltnog sloja, ojačanje kolovozne konstrukcije, uradiće se nove bankine i kompletna rekonstrukcija postojećih kanala za odvonjavanje”, rekao je Jokić

Saobraćajnica prema naseljenom mestu Šuljam u dužini od 3,5 kilometara, u vrednosti od 95 miliona dinara takodje je finansiranoa od Javnog preduzeća “ Putevi Srbije”, reči su mačelnika Jokića

“Ovde će se dodatno raditi proširenje sa četiri na pet metara, jer postojeća saobraćajnica ne odgovara dvosmernom saobraćaju, i na ovaj način ćemo omogućiti da svi koji koriste ovu saobraćajnicu, istu koriste na brzbedan način”.

Dragoljub Laketić, predsednik MZ Bešenovo je naglasio da se izgradnjom ovog puta, rešava jedan dugoročni problem

„Ja sam više puta rekao, da put koji se uradi znači i za prolaznika koji jednom u životu prođe tim putem, a za meštane još više. Naravno da će kvalitet života, bezbednost saobraćaja za sve meštane i naravno za sve one koji prolaze biti na mnogo višem nivou nego što je do sad bilo. Imali smo ozbiljnih problema na ovom delu puta, pogotovo u zimskom periodu kada se očisti sneg pa ispod vode ostane rupe koje su bile ogromne, ljudi su imali štete na automobilima. Rekonstrukcijom ovog puta mi ćemo dobiti kvalitetniji život, lakše ćemo da odlazimo i do grada. Put dobija i novi nagib, ne samo kanale sa strana, o svemu se vodilo računa, mi smo beskrajno zadovoljni.

Laketić  navodi i da se meštani svakodnevno obraćaju u Mesnu zajednicu vezano za ovaj putni pravac. “ Sada dobijamo na kvalitetu života i bezbednosti mlađih vozača. Ja bih se ovim putem zahvalio inicijatoru ovog projekta, gospodinu ministru Branislavu Nedimoviću preko kojeg  smo inicirali da se ovaj put uradi, čekali smo nekih godinu dana od samog razgovora, zahvalio bi se JKP „Putevi Srbije“ kao i gradu Sremska Mitrovica. Malo selo je dobilo ovakvu investiciju koja je višemilionska”, rekao je Laketić.

Danijel Veselinović, predsednik Mesne zajednice  Šuljam je istakao da je danas počela  jednua od najvećih investicija od 1988 godine u ovom mestu. “Upravo na putu Šuljam – Veliki Radinci  krenuli su radovi na sredjivanju starog i dotrajalog asfalta u dužini od 3.5 km i širini od 5 metara. Radi se od centra Šuljma do raskrsnice sa Velikim Radincima. To je jedna od najvećih investicija jednog ovako malog mesta, pre svega zahvaljujući potpredsedniku Vlade gospodinu Branislavu Nedimoviću i načelniku gradske uprave gospodinu Miroslavu Jokiću. Ovo mnogo znači za stanovnike, put je bio star i dotrajao, bio je 3.6 metara, sad ide na 5 metara, radi se sve novo i jedna od najvećih investicija za ovo malo fruškogorsko mesto. Do tih problema je došlo što jako dugo nije ulagano u infrastrukturu i lokalna samouprava i grad sz spoznali potrebe da ulože u ovo naše mesto”, rekao je Veselinović.

Radovi su počeli 25. maja, a kraj radova se očekuje za mesec dana, u zavisnosti od vremenskih prilika. Put prema Bešenovu, koji se rekostruiše, koriste i teretna vozila, nešto više nego prema ostalim naseljenim mestima, iz razloga što se u blizini nalazi kop fabrike cementa Beočin, tako da će se rekonstrukcijom poboljšati kvalitet a veritikalnom i horizontalnom signalizacijom ovde će saobraćaj dodatno biti i bezbedniji.

Možda Vam se svidi i