RADNIČKI POČEO UTAKMICU MINUTOM ĆUTANJA- IN MEMORIAM – ZEČEVIĆ DOBRINKA

Od strane Ozon
0 komentar

U subotu 8. maja 2021. godine u 87. godini, posle kraće bolesti, umrla je, Zečević Dobrila-Baka, dugogodišnji, nezamenjiv i najbolji ekonom u istoriji Fudbalskog kluba Radnički iz Sremske Mitrovice.
Rođena je 4. septembra 1934. godine u Grabovcima kod Rume.
Živela je u Hesni, blizu Stadiona Radničkog. Radila je i dočekala penziju u Fabrici – Drvnom kombinatu Mitrošper u Hesni.

U Fudbalskom klubu Radnički počela je da radi 2000. godine.
FK Radnički je rešio jedan od tada gorućih problema, pronašli smo pravog ekonoma, koji je skoro 10 godina radio i istinski voleo Radnički klub.

Baka kako su je svi zvali, vrlo brzo je osvojila srca svih članova Radničkog. Od igrača, trenera, članova uprave, i navijača, bila je miljenik kluba i poštovana i cenjena od svih članova hesnerskog kluba.

Čuvala je i pazila na sportsku opremu. Popravljala je razne kvarove u klubu i učestvovala je u svim akcijama na stadionu.
Često je znala da uzme čekić, klješta. šafciger, i testeru i da popravi vrata u svlačionicama, bravu na vratima, popravi kosačicu, promeni sijalicu i mnoge poslove koji ni mnogi muškarci nisu u stanju da urade.

Zimi je čistila sneg ispred prostorija. Za vreme hladnih dana tokom dugih zima, ložila je noću peći u svlačionicama, kako ne bi došlo do smrzavanja cevi i bojlera. Sportsku opremu je sušila u svojoj kući. Pazila je na klub kao na svoju kuću. Stanovala je nekoliko kuća pored stadiona. Sve je to radila za skromnu i malu platu. Bila je voljena i poštovana od svih u klubu.

Ispred svih članova Fudbalskog kluba Radnički opraštamo se od Zečević Dobrinke-Bake, s ponosom što smo imali jednog takvog člana kluba.

Zečević Dobrinka-Baka ostaće u najlepšim uspomenama i sećanjima svih članova Radničkog.

Neka joj je večna slava

Jovica Stević / Ozon Media

Možda Vam se svidi i