Radionice o značaju šuma

Od strane Ozon
0 komentar

U toku su radionice o značaju šuma za učenike osnovnih škola, a cilj projekta je povećanje znanja i proširenje svesti o važnosti očuvanja šuma i podizanja novih zasada i njihove nege u Vojvodini.

Tokom pet meseci trajanja projekta, želimo da unapredimo znanje građana o važnosti šuma i povećamo aktivizam u njihovoj zaštiti i to kroz obuku dece u osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici, Vrbasu i Novom Sadu i kroz organizovane akcije sadnje u svakom gradu – navode u Pokretu gprana.

Sutra, 14. oktobra, radionica će biti održana u OŠ „Dobrosav Radosavljević- Narod“ u Zasavici , a u petak u OŠ „Dobrosav Radosavljević-Narod“ u Ravnju i u matičnoj istoimenoj osnovnoj školi u Mačvanskoj Mitrovici.

Do sada su održane dve radionice u Novom Sadu i jedna u Vrbasu.

Radionice su deo projekta „Šuma zove na dijalog“, koji se realizuje u okviru programa EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine, koji sprovode Mladi istraživači Srbije (MIS), uz podršku Švedske. Projekat realizuje Pokret gorana Novog Sada sa još tri člana mreže „Pošumimo Vojvodinu“ – Ekološki pokret Vrbasa, Ruralni centar Sova i Dečija ekološka akademija.

Možda Vam se svidi i