Prvo takmičenje BOJANA ZDELARA u ponedeljak 2. avgusta

Od strane Ozon
0 komentar

Kajakaš “Vala” Bojan Zdelar iz Sremske Mitrovice, u ponedeljak bori svoju prvu bitku.

Bojan se već nekoliko dana nalazi u Japanu i priprema se za svoje prvo učešće na OI.

Jedan je od najmlađih takmičara u svojoj konkurenciji.

Zdelar je izjavio da mu je čast što će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  • Olimpijske igre su najkvalitetnije takmičenje na svetu i samim tim samo probrani sportisti imaju priliku da nastupaju na njima. Meni je velika čast što ću sa 21 godinom nastupati prvi put na Olimpijskim igrama.

U olimpijskom selu boravi deset hiljada sportista i tu Zdelar ima priliku da se upozna i da vidi neke od naših najboljih sportista, ali i iz drugih zemalja.

  • Zdelarova konkurencija na takmičenju  je identično kao na našm evropskim i svetskim prvenstvima tako da mu tu ništa nije strano. Ono što je novo jeste cela atmosfera koju Olimpijske igre nose. One su najveće planetarno takmičenje i samim tim zavređuju najveću pažnju, kaže Zdelar

Osim u svojoj glavnoj disciplini, jednosedu na 1.000 metara, Zdelar će u Tokiju veslati i u jednosedu na 200 metara.

  • S obzirom da trke na 200 metara počinju kada se takmičenje u hiljadarki završi, imaću dovoljno vremena da se odmorim i pripremim kako bih i u toj disciplini mogao da dam svoj maksimum“, dodao je on.

Olimpijske igre su počele u petak, neki od sprskih sportista već su osvojili prve medalje i mladi kajakaš uspeh članova srpskog tima vidi kao podstrek za što bolje rezultate.

Osim što na takmičenju nosi boje Srbije, Bojan Zdelar je i sremskomitrovački kajakaš, koga njegovi prijatelji iz kluba “Val” bodre iz Sremske Mitrovice, a isto tako i svi gradjani Sremske Mitrovice, ponosni na TRI olimpijca iz grada.

Kajak klub “Val” iz Sremske Mitrovice je osnovan 1949. godine, a od tada do danas se članovi ovog kluba osvojili su pregršt medalja na domaćim i na inostranim takmičenjima.

U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Bojana Zdelara, takmičiće se još i Strahinja Stefanović i Milica Novaković.

Možda Vam se svidi i