Pripremni radovi počeli. Rekonstrukcija bolnice na proleće 2022. godine

Od strane Ozon
0 komentar

Rekonstrukcija Opšte bolnice najavljena je krajem prošle godine i podrazumevaće radove na enterijeru i građevinske radove, kao i rušenje azbestne zgrade.

Skupština Grada Sremske Mitrovice oglasila je javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju Opšte bolnive.

Predmet nabavke su arhitektonske i usluge premera zgrade, a procenjena vrednost posla je 37,5 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za podnošenje ponuda istekao je 26. januara.

Početku radova prethodili su obimni poslovi na izradi projektne dokumentacije Po rečima  prim. dr Dragana Malobabić v.d. direktora bolnice, počelo je ispitivanje zemljišta, identifikacija svojstva tla kako bi se utvrdila sposobnost zemljišta da izdrži građevinsku strukturu, a koju trenutno vrše geometri.   “Konkurisali smo za sredstva kod kancelarije za javna ulaganja tako da se nadam, s obzirom da je korona, a mi smo u postupku izrade projekta, bilo bi najoptimističnije reći da bi prvi radovi mogli krenuti u drugoj polovini ove godine ali je realnije na proleće sledeće godine, u značajnoj meri bi bio poboljšan komfor i uslovi rada.” rekao je dr. Malobabić.

Rekonstrukcija i dogradnja bolnice koja opslužuje oko 300.000 građana Sremskog okruga, podići će nivo zdravstvene zaštite u Sremskoj Mitrovici na izuzetno visok nivo.

Možda Vam se svidi i