Prijem đaka prvaka

Od strane Ozon
0 komentar

U svim školama na teritoriji Sremske Mitrovice danas su organizovani prijemi đaka prvaka.

Predstavnici lokalne samouprave na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem prisustvovali su prijemu u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki”.

„Ukupno 575 dece ove godine u Sremskoj Mitrovici je upisalo prvi razred, krenulo u školu, ovom prilikom im čestitam polazak u školu, želim im dobrodošlicu u školske klupe i da zajedno sa svojim roditeljima, učiteljima i drugarima sve školske lekcije i zadatke savladaju brzo i lako. Želim im mnogo uspeha u daljem školovanju, da budu dobri đaci i da budu, naravno, dobri ljudi. Tim povodom Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za obrazovanje pripremila je mali znak pažnje za sve prvake, poklon u vidu školskog pribora koji su oni danas, prvog školskog dana našli na svojim školskim klupama. Mogu da najavim i sledeće nedelje podelu dronova svim osnovnim školama, za učenike petog i šestog razreda jer svesni smo da se sada i bespilotne letelice sve više i češće koriste i u edukativne svrhe i u cilju unapređenja informatičke pismenosti”, rekao je Petar Samardžić.

Samardžić je dodao i da je Sremska Mitrovica jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja je za samo tri godine uspela da izgradi dve nove škole, jednu Sremskoj, drugu u Mačvanskoj Mitrovici, u koju je danas krenulo oko 200 đaka prvaka, u najsavremenijim, najmodernije opremljenim učionicama. 

  • To je samo dokaz da Sremska Mitrovica ulaže u školstvo, u obrazovanje. Tu se ne zaustavljamo, ide se i dalje, možemo se pohvaliti i velikim brojem izvedenih radova sanacione prirode, posebno seoskih škola, što se tiče sanitarnih čvorova, fiskulturnih sala, uređenja školskog dvorišta. Problema, svesni smo ima u svim školama, to su problemi koji ne mogu svi da se reše u jednoj godini, nego će se postepeno iz godine u godinu rešavati, treba da budemo svesni i da se nalazimo u jednoj nezgodnoj kovid situaciji, da se dosta sredstava opredeljuje na ekonomski oporavak, za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa. Isto tako treba budemo svesni da Grad Sremska Mitrovica ulaže i u druge sfere i oblasti društva. Ono što se sada nameće kao jedan od prioriteta u oblasti ulaganja u školstvo jeste fiskulturna sala u Mačvanskoj Mitrovici, u školi „Dobrosav Radosavljević Narod” kao i rekonstrukcija kompletne zgrade područne škole u Zasavici jedan, ukupna vrednost rekonstrukcije objekta škole je oko 10 miliona dinara i početak radova može da se očekuje krajem ovog, odnosno početkom sledećeg meseca i to je samo dokaz da Sremska Mitrovica ulaže u obrazovanje, ulaže u mlade, u našu decu koja su naša budućnost jer oni će sutra voditi ovaj grad i dalje ga ureživati i razvijati”, rekao je Samardžić.

Igor Došen direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki” zahvalio se lokalnoj samopuravi na poklonima za đake prvake i poželeo im da budu dobri učenici.

  • Čestitao bih, pre svih đacima prvacima početak osmogodišnjeg školovanja, ostalim đacima želim srećan početak školske godine i naravno zaposlenim u osnovnim školama.  Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” započinje školskeugodinu po prvom modelu koji je prepisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nadamo se da ćemo raditi po tom modelu što duže budemo mogli, a to sve zavisi od odgovornosti svih nas. Što se tiče prvog modela, časovi traju 45 minuta, držaćemo distancu, dezinfikovaćemo se, nosićemo maske i videćemo dokle će to da traje. Inače naša škola upisala je pet odeljenja, tri odeljenja u matičnoj školi i po jedno odeljenje u područnim školama Grgurevci i Šuljam ukupno 68 prvaka”, rekao je direktor Došen.

Na teritoriji Sremske Mitrovice u prvi razred je ovog 1. septembra krenulo 575 mališana.

Možda Vam se svidi i