PRIDRUŽI SE akciji doniranja telefona i tableta učenicima

Od strane Ozon
1 komentar

Udruženje Sinhro MOZAIK iz Sremske Mitrovice, u saradnji sa bibliotekom Gligorije Vozarović, priključilo se akciji Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe, sa ciljem prikupljanja očuvanih pametnih telefona i tablet uređaja namenjenih učenicima kojima su oni neophodni za praćenje  onlajn nastave i komunikaciju.

Nedostatak tehnike tokom pandemije Covid-19 uticao je na kvalitet života mnoge dece, ali sada svi zajedno možemo to da promenimo i pomognemo! Telefon ili tablet koji ne koristite i želite da donirate, treba da bude ispravan i očuvan, pri čemu manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan.

Građani Sremske Mitrovice i okoline koji žele da pomognu učenicima, svoje uređaje mogu doneti u biblioteku Gligorije Vozarović (odeljenje za odrasle) ili se javiti udruženju Sinhro MOZAIK slanjem mejla na adresu mozaik@sinhro.rs ili pozivom na broj 066-5026145.

Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete pokazuje da je glavni problem prilikom realizovanja nastave na daljinu nedostatak resursa i tehnologije. Slične podatke pokazuje i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije pod nazivom Pregled srednjoškolskog života tokom pandemije koje pokazuje da 37% učenika srednjih škola deli računar sa ukućanima, dok skoro 15% nema pristup računaru uopšte (uključujući i telefone i tablete). Kada je reč o osnovcima taj procenat je još veći.

Akcija Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupepokrenuta je na teritoriji cele Srbije, a priključile su joj se mnoge organizacije i zainteresovani pojedinci. Akciju podržava Unija srednjoškolaca Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji.

You may also like

1 komentar

Komentari su zatvoreni.