Prica koja je rasplakala Srbiju: Mali Marko sanja o kupatilu (FOTO)

Od strane Ozon
0 komentar

Pre šest godina učiteljica srpskog jezika u Osnovnoj školi Aca Aleksić, zadala učenicima temu ,,Moj život na selu“.

Jedan dečak napisao je tri rečenice ,,Moj život na selu je težak, voleo bih da imam kupatilo sa bojlerom da grejemo vodu za kupanje. Voleo bih da imam svoju sobu, da imaju gde drugari da mi dođu. Voleo bih da ozdravim i da ne idem više u bolnicu, jer bolje mi je u mojoj kući koja je stara i ornula, nego u bolnici“.

Marko Smiljković, 16 godina, iz sela Gornja Ržanica kod Aleksandrovca, posle 6 godina od kako je napisao pomenuti rad, sanja iste snove. U međuvremenu je imao dve operacije od ukupno 5.  Prvi put je operisan sa samo 7 meseci, drugi put sa nepune dve godine. Potkožni tumori glave na vratu, tumori desne strane trupa, operacija testisa, ugradnja čelične šipke u kičmeni stub, operacija skolioze, mider, problemi sa zubima, teška zdravstvena slika za jedno dete.

Marko živi u kući koja je stara preko 200 godina i koja preti da se uruši. Prošle godine pao je plafon u sobi gde su Marko i sestra Milica spavali, srećom pala je sredina plafona, pa su deca ostala nepovređena. U kući 4 sijalice i jedna česma, stari smederevac na koji se kuva i greje voda za kupanje, stari televizor i kreveti duplo stariji od Marka.

Dok njihovi vršnjaci danas imaju šta god požele, i opet su nazadovoljni, Marko i Milica žele samo jedno; da imaju gde da se okupaju i šta da jedu. Mi pozivamo sve ljude, koji su u mogućnosti da pomognu Marku i Milici i da doniraju, i barem malo olakšaju svakodnevne brige brata i sestre iz Aleksandrovca.

Online donations:PayPal/Credit Card: https://bio.to/28jun

Donacije iz Srbije: Pošalji SMS na 1733

Snežana Dimitrijević

Možda Vam se svidi i