PREVENTIVNA MERA Srednje škole rad od kuće. 3 posto obolelih srednjoškolci

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/ Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će se, na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, od ponedeljka, 20. septembra učenici srednjih škola u Sremskoj Mitrovici preći na online nastavu i radiće po trećem modelu nastave. 

Kako se navodi, treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se u svim srednjim školama u Sremskoj Mitrovici.

Lokalna samouprava je na današnjem Kriznom štabu razmatrala opštu epidemiološku situaciju, i podatke iz nadzora o obolevanju od COVID-19 kod učenika i nastavnika, i donela odluku da sve Srednje škole od 20. septembra prelaze na online nastavu i radiće po trećem modelu nastave. 
– Mi ćemo kao gradski štab za vanredne situacije nastaviti sledeće nedelje da pratimo aktuelnu epidemiološku situaciju i u osnovnim, srednjim i predškolskim ustanovama pa ćemo na osnovu toga reagovati i donositi ako je potrebno nove mere, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Sbetlana Milovanović.

Očeluje se da će sledeće nedelje Krizni štab ponovo, razmatriti opštu epidemiološku situaciju, u srednjim, osnovnim školama, i predškolskim ustanovama, i na osnovu epidemiološke situacije, donositi nove odluke.

Možda Vam se svidi i