Grpnu krivičnu prijavu podnelo je 30 osoba iz Sremske Mitrovice, Beograda, Novog Sada, Rume i Čajetine, protiv naše državljanke T.S.A. koja živi u Hurgadi, jer su uplaćivali od 500 do nekoliko hiljada evra za letovanje koje nikada nije realizovano. Oni su prijavu podneli jer smatraju da su prevareni za velike svote novca koje im je T.S.A izmamljivala za “jeftinije letovanje” na koje na kraju nisu ni otišli. Ona je turistima obećavala letovanje u Hurgadi za po petsto evra po osobi, avionom.

Oni su do T. S. A., koja nije ni radila u turističkoj agenciji, dolazili ili preko društvenih mreža ili preko preporuka, a da su prevareni često su saznavali tek kada bi, sa koferima, došli na aerodrom u Beogradu i shvatili da na njihovo ime nema kupljenih avionskih karata.

Čitave porodice ostajale su u šoku što na aerodromu što u hotelima, što pre polaska, i ne samo u šoku već i bez letovanja i bez novca. Prevarama te vrste dotična gospođa se bavi nekoliko godina, tako da se ne zna ni tačan broj prevarenih, sumnja se da ih ima na stotine.

Zbog ovakvih prevara koji obećavaju letovanje iz snova po nižoj ceni preko društvenih mreža je čak i formirana grupa na Fejsbuku “Egipat – prevareni turisti”, toliko je veliki broj njenih žrtava.

FACEBOOK GRUPA

Egipat i ostale dalje destinacije se uplaćuju ISKLJUČIVO preko turističkih agencija, jer čarter letove za Hurgadu ne može zakupiti fizičko lice već isključivo agencije.

O ovom problemu jedna od prevarenih turistkinja, Radmila Milivojević, govorila je i na televiziji, zajedno sa predsenikom JUTE, Aleksandrom Senčićem:


Možda Vam se svidi i