Predsednik Opštine Ruma dao ostavku: Ko ga menja?

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić podneo je neopozivu ostavku posle više od sedam godina na ovoj funkciji.

Mančić je saopštio da je ostavku podneo iz ličnih i moralnih razloga.

„Jednostavno ako neko oseti da nema većinu unutar svoje skupštinske ili stranačke većine, šta drugo preostaje čoveku nego da šansu da nekom drugom, da se časno i pošteno skloni sa tog mesta. Da li je sudbina ili slučajnost, ispostavilo se da sam na današnji dan pre osam godina ušao u Gradsku kuću, tada kao zamenik, 9. decembra 2013. godine. Zahvaljujem se svim saradnicima iz Opštinske uprave, iz Gradske kuće, svim svojim stranačkim kolegama, Srpskoj naprednoj stranci koja mi je ukazala poverenje za svih ovih osam godina koje su iza nas i zelim da kazem da ponosno podnosim ovu ostavku, s obzirom da smo za ovih osam godina uradili mnogo toga. Naravno ne zanosim se time da smo uradili sve što je neophodno, ali da je Ruma napravila jedan veliki iskorak napred u odnosu na okruženje, ali ne samo okruženje nego i na čitavu Srbiju, to je jasno svima, to je politika SNS-a koju smo mi u prethodnom periodu sprovodili“, izjavio je Mančić, poželevši sreću i uspeh u radu budućem predsedniku Opštine.

On je dodao da veruje da SNS ima dosta dobrih i kvalitetnih ljudi.

Slađan Mančić – diplomirani menadžer

Rođen je 1972. godine u Klenku. Osnovnu školu završio je u Klenku, a srednju građevinsku 1990. u Šapcu. 2012. godine je diplomirao je na Fakultetu za poslovno – industrijski menadžment “UNION” univerziteta u Beogradu. Od 2005. godine do 9.12.2013. godine zaposlen u JP „Komunalac“ na radnom mestu organizator sahrana i na radnom mestu tehnički direktor. Na mesto zamenika predsednika Opštine Ruma izabran 9.12.2013. godine, a na funkciju predsednika Opštine Ruma 4.10.2014. godine.

Kako saznajemo Rumski odbor na sinoćodržanom sastanku postavio je dosadašnju zamenicu predsednika Opštine Ruma, Aleksandru Ćirić – diplomirani istoričar, za novog prelaznog predsednika opštine. Njeno imenovanje biće zvanično 16. decembra kada će zasedati Rumska skupština.

Slađan Mančić će dobiti odborničko mesto u skupštini grada Ruma.

Aleksandra Ćirić

Rođena 1984. godine u Rumi, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na katedri za istoriju 2015. godine. Iste godine zapošljava se u rumskom Muzeju, u početku kao pripravnik a nakon stručnog usavršavanja stiče zvanje kustosa i uz poslove kustosa istoričara, paralelno obavlja i poslove potparola ustanove.

Samostalno i u saradnji sa stručnim timom Muzeja organizator je i prezenter brojnih programa – kulturno obrazovnog, turističkog i informativnog sadržaja. Intezivno radeći na proučavanju kulturnog nasleđa i različitih istorijskih epoha publikuje naučne radove u stručnim časopisima i katalozima. Aktivan je član Muzejskog društva Srbije i kao deo stručnog tima rumskog Muzeja nosilac je najvećeg priznanja u nacionalnoj muzejskoj delatnosti, nagrade Mihailo Valtrović koju je Muzej dobio za stručne programe izvedene tokom 2017. godine.

Kao mlad istoričar, od početka studija interesuje se i aktivno proučava društveno političke istorijske procese a od 2013. politički se aktivira učlanjenjem u Srpsku naprednu stranku.

Možda Vam se svidi i